Nultog dana Exit festivala više od 33.000 ljudi

0
189

Leto ljubavi i zvanično je ušlo na Petrovaradinsku tvrđavu. A, kroz kapije nultog dana Exit festivala, koji je sinoć radio na samo tri bine, prošlo je više od 33.000 ljudi. Očekivano, koncertni spektakl priredili su “The Killers”, jedan od najvećih bendova našeg vremena.

exit 0 dan The KillersVatreni obožavaoci grupe “The Killers” zauzeli su svoje pozicije još od 19 časova na festivalskim ulazima. Odmah po otvaranju kapija sjurili su se u prve redove. Rok giganti iz Las Vegasa pozdravili su publiku posle 23 časa. Snažno su krenuli uz najnoviji hit singl “The Man”. Ređali su se najveći hitovi “Somebody Told Me”, “Smile”, “Human” i horski pevana “All These Things That I’ve Done”. Nastup su maestralno završili antologijskom pesmom “Mr Brightside”.

Energija nije popuštala do kraja, a svaka pesma je praćena horskim pevanjem i skandiranjem imena četvorke iz Vegasa na čiji koncert je publika u Srbiji čekala godinama. To je potvrdio i Brendon Flauers. On se posle druge pesme popeo na zvučnik i na srpskom rekao:“Bolje ikad nego nikad“. A, onda i dodao:“Sigurno nećemo čekati narednih 14 godina da se vidimo ponovo“.

exit 0 danNeverovatnoj atmosferi na Tvrđavi svakako su doprineli i fenomenalni riječki indi rokeri grupe „Džonatan“. Oni su i otvorili program nultog dan festivala. Na glavnoj Exit bini nastupili su i regionalni majstori rok spektakla „Van Gog“, kao i njujorška alter-rok senzacija „Teachers“ koja je pokazala da njihove vreme tek dolazi.

Tehno žurka do jutra

Program nultog dana nastavio se sve do samog jutra na Guarana No Sleepu u Dens Areni, koja je premijerno otkrila svoj novi, spektakularni izgled. Njeno sinoćnje preuzimanje na jednu noć pod zastavom kultne bine No Sleep Novi Sad, dovelo je publiku već na uvodne setove koji su pripali regionalnim tehno heroinama Marti Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, kao i srpsko-francuskom dvojcu koji su činili Lag i UBV.

jeff mills exit 0 dan

Kada su na scenu izašle Paula Temple i Rebekah u svom prvom eksluzivnom b2b setu, Arena je doživela svoju punu erupciju sat iza ponoći. Verovatno i najveći tehno mag svih vremena Jeff Mills je manirom pravog virtuoza izveo specijalni trosatni set. Priredio je iskustvo koje će zauvek ostati urezano u istoriju Exit festivala. Kada se sunce pojavilo iznad krcate Arene, na scenu je izašla famozna berlinska tehno šefica Ellen Alien. Ona je povela publiku u dugo jutro istkano njenim aktuelnim zvukom, koji je uvek bio na tragu novih trendova. Krajnje emotivna završnica besane noći na festivalu bila je poverena tandemu iskusnih rezidenata Arene – Dejanu Milićeviću i Marku Milosavljeviću.exit 0 dan

Foto: Exit festival

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde