33. Dani piva: Poznati pozivaju na pivsku feštu u Zrenjaninu

0
157

Vreme je za pivo i poznati zrenjaninski festival Dani piva, gde dobri zvuci i posluženje okupljaju i spijateljuju ljude. Tim povodom organizatori i učesnici najavili su gradsku manifestaciju koja se već tradicionalno održava krajem avgusta.

33. Dani piva: Poznati pozivaju na pivsku feštu u Zrenjaninu
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa Milanom Đurđevićem (Neverne bebe), Momčilom Bajagićem (Bajaga i Instruktori, Romanom Bugarom (direktor Zrenjaninske filharmonije) i Mišom Aleksićem (Riblja čorba), Foto: Dani piva

Najbolja piva piće se u Zrenjaninu od 27. avgusta do 2. septembra, a u istom periodu posetioce očekuju i sjajni koncerti. Organizatori veruju i da će ih svi koji im budu prisustvovali i dugo pamtiti. Mnogi učesnici su u video porukama pozvali publiku da dođu na pivsku feštu u Zrenjaninu.

33. Dani piva: U Zrenjaninu Šerifovićka, Bajaga, „Čorba“, Džinović, „Bebe“…

33. Dani piva: Poznati pozivaju na pivsku feštu u ZrenjaninuMuzičar Momčilo Bajagić rekao je da rado dolazi na Dane piva, gde je već nastupao nekoliko puta, a da je zrenjaninski koncert deo turneje na kojoj se grupa trenutno nalazi.
-Imaćemo još nekoliko nastupa pre Zrenjanina. U formi smo i spremili smo program koji smo svirali pre nekoliko dana u Areni u Puli. Dakle, izbor najvećih hitova iz karijere grupe i nekoliko pesama sa novog albuma “U sali lom”, koje ćemo premijerno da ovde izvedemo. Vidimo se u petak, 31. avgusta – poručio je Momčilo Bajagić Bajaga.

„Bajaga i Instruktori“ napravili u pulskoj Areni – lom

U Zrenjaninu će nastupiti i “Riblja čorba”.
– Mi smo na slavljeničkoj turneji. Sviramo zaista puno tokom leta, i takođe imamo, kao što je i Bajaga rekao, set-listu koja se sastoji od samih hitova, po principu “the best off”. U Zrenjaninu ćemo svirati najbolje pesme, koje svi žele da čuju od “Riblje čorbe” i drago nam je što sviramo na Danima piva – rekao je Miša Aleksić iz “Čorbe”.

Bora Čorba i Najda snimili „Drugu Troju“, Aca Seltik otpevao „Oslobodi me“

Muzički program na Trgu slobode otvara Zrenjaninska filharmonija koncertom u četvrtak, 30. avgusta, od 21h. Gost koncerta je svetski poznati operski tenor, Bela Mavrak. Nastupiće i novosadski Big bend, a organizatori su se postarali da ovaj muzički događaj bude spektakl u kom će moći da uživaju i gledaoci širom Srbije. Jer, koncert će direktno prenositi Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine.

Zrenjaninska filharmonija briljirala na Danima piva

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da će ovogodišnji Dani piva okupiti veliki broj Zrenjaninaca i njihovih gostiju. Posle svečanog otvaranja manifestacije na Žitnom trgu, u utorak, 28. avgusta, u 21h, nastupiće “Garavi sokak”, a dva časa kasnije Željko Vasić. Svih narednih večeri, na centralnoj lokaciji Dana piva, održavaće se po tri koncerta, u terminima od 19.30, 21 i 23h.

Koncertima „Van Goga“ i Marinka i Nikole Rokvića završeni 32. Dani piva

Koncert će održati i grupa “Neverne bebe”, koja obeležava 25 godina postojanja a u Zrenjaninu je nastupala više puta. Nastupiće i Darko Rundek, “Deca loših muzičara” , “Goblini”, Haris Džinović…

Kulturni centar Zrenjanina pridužio se manifestaciji svojim programom koji obuhvata besplatne pozorišne predstave u Gradskoj bašti; 7. Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove”; i radionice za decu u Plankovom parku. Od pratećih događaja ni ovoga puta neće izostati takmičenje u kuvanju riblje čorbe, 35. “Zlatni kotlić”, kao i 11. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, na Trgu slobode, u sredu, 29. avgusta, od 18h. U isto vreme održava se festival tradicije i kulture Republike Mađarske, a svoju kulturu, tradiciju, gastronomiju i turističke potencijale predstaviće i Republika Slovačka. Kao i svake godine, Dane piva najaviće povorka fijakera.

GOBLINI: Pesma „Ima nas“ je prevazišla i bend i nas kao stvaraoce


33. Dani piva: Poznati pozivaju na pivsku feštu u Zrenjaninu

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde