Atelje 212: 300. izvođenje predstave “Pomorandžina kora”

0
217

Već 12 godina u Atelje 212 ova predstava pleni pažnju publike.

Atelje 212: 300. izvođenje predstave "Pomorandžina kora"
Foto: Promo

Predstava “Pomorandžina kora” po tekstu Maje Pelević i u režiji Gorana Markovića biće odigrana 300. put u ponedeljak 29. oktobra u 20,30h na sceni “Petar Kralj”. To je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva. “Pomorandžina kora” je inače naziv za celulit.

Premijerno izveden „Bolivud“, prvi mjuzikl Narodnog pozorišta

– Hteli to mi ili ne, bilbordi i reklame kreiraju ženski identitet. Najbitnije je da imamo svest o tom neizbežnom uticaju – rekla je Maja Pelević.

Atelje 212: 300. izvođenje predstave "Pomorandžina kora"
Foto: Promo

U predstavi igraju Jelena Ilić (Pomorandža); Katarina Žutić (Problematična); Aleksandra Janković / Jelena Jovičić (Zrela); i Srđan Timarov (On).
– Prvi put sam naišao na dramu, koja u centru ima ambiciju glavne junakinje da odbaci svoj identitet da ne bude ono što jeste i da izvrši neku vrstu filozofskog samoubistva – izjavio je reditelj Goran Marković.

Snima se: „Delirijum tremens“ sa Tihomirom Stanićem u glavnoj ulozi

Scenograf ove predstave je Nebojša Veselinović, kostimograf Boris Čakširan, a muziku je napisala glumica Katarina Žutić. U Ateljeu 212 “Pomorandžina kora” premijerno je izvedena 30. aprila 2006.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde