30. Roštiljijada: Na otvaranju Lepa Brena, na zatvaranju Severina

0
151
30. Roštiljijada: Na otvaranju Lepa Brena, na zatvaranju Severina

Sve je spremno za najveću i najposećeniju gurmansku manifestaciju u Srbiji. Popularni leskovački voz satavljen od vagona (unificiranih štandova), na kojima gurmani mogu da probaju najraznovrsnije specijalitete nadaleko poznatog leskovačkog roštilja.

Jubilarni 30. Festival roštilja u Leskovcu će se održati od 26. avgusta do 1. septembra na Širokoj čaršiji. Posetioci će, osim u roštilju, moći da uživaju i u koncertima poznatih izvođača. Na otvaranju ove privredno-turističke manifestacije biće koncert Lepe Brene, a na zatvaranju Severine Kojić. Organizatori su najavili da će nastupiti tokom Roštiljijade i grupe “Crvena jabuka”, “Riblja čorba”, “Van Gog”, kao i Aco Pejović i Haris Džinović. Osim poznatih imena sa domaće muzičke scene, publika će moći da uživa i u koncertima lokalnih bendova. Inače, program na centralnoj bini počinje u 21h, a glavni izvođači nastupaju od 22h.

15. Dani Vranja: Lepa Brena, Mirjana Bobić Mojsilović, “Samsijada”…

Organizatori su rekli da trenutno prikupljaju stare fotografije kako bi napravili izložbu o nastajanju i toku Roštiljijade, koja je jedan od simbola Leskovca. I ove godine će se tradicionalno održati takmičenje roštilj-majstora. Centralna manifestacija je spremanje velike pljeskavice, a održaće se u četvrtak, 29. avgusta od 18,30h na platou ispred centralne bine. Pokušaće da obore rekord od 66 kilograma u pripremi velike pljeskavice, kao i rekord u najvećoj pljeskavici iz ruke, koji je prošle godine iznosio 4 kilograma.

Severina objavila spot za numeru “Loša” (Losha)
30. Roštiljijada: Na otvaranju Lepa Brena, na zatvaranju Severina

Pokrovitelj manifestacije su Vlada Srbije i Grad Leskovac; suorganizatori Roštiljijade su “Melos estrada” i kompanija Apatinska pivara i “Coca-cola”. Očekuje se veliki broj gostiju iz zemlje i regiona, a skoro svi smeštajni kapaciteti su već rezervisani za dane 30. Roštiljijade. Zvanična promocija Roštiljijade održaće se 22. avgusta u 12h u hotelu “Crown Plaza” u Beogradu, a u nedelju 25. avgusta biće organizovano roštiljanje na Hisaru, kako bi Leskovčanima priuštitili uživanje i svojevrsnu uvertiru u predstojeći spektakl.

E. A. / Izvor: Južne vesti

30. Roštiljijada: Na otvaranju Lepa Brena, na zatvaranju Severina

MUZIČKI PROGRAM

30. Roštiljijada: Na otvaranju Lepa Brena, na zatvaranju Severina

Ponedeljak 26.08. – Lepa Brena;
Utorak 27.08. – Crvena jabuka;
Sreda 28.08. – “Riblja čorba” i “Van Gog”;
Četvrtak 29.09. – Haris Džinović;
Petak 30.08. – Aco Pejović;
Subota 31.08. – Severina Kojić.

“Muštuluk” zahvaljujući glumcu stigao do Harisa Džinovića

RASPORED TAKMIČENJA

Četvrtak, 29.08. od 09h – Takmičenje majstora roštilja “Miodrag Gligorijević – Dragi Bure” – Restoran trgovinsko-ugostiteljske škole Leskovac;
Četvrtak, 29.08. od 18.30h – Takmičenje u pripremi najveće pljeskavice – “Memorijal Novica Stanković – Šaponja” I pokušaj – Plato ispred centralne pozornice;
Petak, 30.08. od 09h – Takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola – Restoran trgovinsko-ugostiteljske škole Leskovac;
Petak, 30.08. od 18,30h – Takmičenje u pripremi najveće pljeskavice – “Memorijal Novica Stanković – Šaponja” II pokušaj; Takmičenje u pripremi najveće pljeskavice iz ruku – Plato ispred centralne pozornice.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde