3. Vinski maraton: Veliko interesovanje trkača iz inostranstva

0
16

Vinski maraton, treći po redu, zakazan je za 21. septembar na Paliću.

3. Vinski maraton: Veliko interesovanje trkača iz inostranstva

Tada će se okupiti najveći broj trkača iz inostranstva do sada. Iako se ova vrsta manifestacije već tradicionalno održava u nekoliko vinskih regija u okruženju, Vinski maraton na Paliću ipak izaziva najveće interesovanje trkača iz celog sveta. Naime, ove godine su se prijavili trkači iz Norveške; Švajcarske; Nemačke; SAD; Brazila; Rusije; Velike Britanije; Finske; Austrije; Češke; Poljske… a tradicionalno, pored Srbije, dolazi najviše trkača iz BiH; Hrvatske; i Mađarske.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave

Vinski maraton na Paliću izaziva veliku pažnju ne samo profesionalnih trkača, koji se posebno pripremaju da istrče Vinsku trku polumaratonske dužine 21,1 km, već i brojnih rekreativaca koji zajedno sa decom i kućnim ljubimcima učestvuju na Trci uživanja (dužine 10 km). Pravila dozvoljavaju da učesnici na Trci uživanja mogu i da hodaju, ali je obavezno da budu dobro raspoloženi, spremni da uživaju u prirodi, vinu i odličnoj hrani. Ukoliko žele mogu i da obuku neki interesantan kostim, pa će trka biti još zabavnija. Trke su takmičarskog karaktera, ali je najvažnije učestvovati, tako da svako ko stigne do cilja dobija medalju.

Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti

Iako je Vinski maraton, pre svega, sportska manifestacija, veliku pažnju posetilaca privlače i vinogradi kroz koje trče, kao i degustacija vina koja su proizvedena od grožđa iz tih vinograda. Na okrepnim stanicama (za Vinsku trku ima ih osam, a za Trku uživanja šest) trkače dočekuju ljubazni domaćini koji pored vina i vode trkačima služe i domaće sireve, voće, suhomesnate proizvode i štrudle, kako bi se osvežili za nastavak trke. Takođe, vinari se trude da na okrepnim stanicama organizuju i zabavni program. Tako trkače osim okrepe dočekuju tamburaši, gudači, plesači…

Održan drugi Vinski maraton: Najlepša razglednica Palića

S obzirom da trkači koji su bili prve godine dolaze i svake naredne, organizatori se trude da osmisle nove sadržaje i promene stazu trke, kako bi svim trkačima bilo zanimljivo. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti; zabavna takmičenja; degustacije vina; vinske radionice; vožnja vinskim brodom; vinske ture; provod u čardi; vinski piknik…

Sve informacije o načinu prijave za učešće na ovim zanimljivim trkama možete naći OVDE. Organizovan je i poseban prevoz trkača iz Beograda preko agencije “Run Away Travel”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde