Održan treći Vinski maraton: Palić raj za trkače i ljubitelje vina

0
79

Vinski maraton je jedinstvena manifestacija koja na zabavan način spaja sport, vino, gastronomiju, muziku i donosi uživanje za sva čula.

Održan treći Vinski maraton: Palić raj za trkače i ljubitelje vina
Palić – raj za trkače i ljubitelje vina

Vinski maraton na Paliću je najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u regionu – raj za trkače i ljubitelje vina. U to se uverilo više od 1.000 trkača koji su, u subotu 21. septembra, učestvovali na polumaratonskoj Vinskoj trci i deset kilometara dugoj Trci uživanja.

Takmičari iz 16 zemalja su trčali kroz vinograde i osvežavali se vinom najboljih palićkih vinarija. Pobednik u polumaratonskoj Vinskoj trci, koju je istrčao za 1 sat 21 min 22 sec je Mikloš Bruner iz kluba Hajduk MT Kula, a u ženskoj konkurenciji istu dužinu od 21,1 km je za 1 sat 27 min 15 sec istračala Ines Jozić iz Hrvatske. Pobednici u Trci uživanja su Katarina Stojković iz ekipe MTS Srbija i Jozset Nyari iz Mađarske.

3. Vinski maraton: Veliko interesovanje trkača iz inostranstva

Osim da budu dovoljno brzi i fizički spremni za trku, brojni učesnici su se potrudili i da imaju veoma kreativne maske, tako da je konkurencija bila velika. Ipak, nagradu za najbolji pojedinačni kostim dobio je najpopularniji “vaterpolista” na maratonu – Aleksandar Ormoš iz Zrenjanina. A, nagradu za najbolju grupnu masku dobila je grupa od 25 zaposlenih u preduzeću “Novicom Communication” iz Beograda, koji su se maskirali u “zombije”.

Nakon istrčanih kilometara svi trkači i posetioci su kod Velike terase nastavili sa degustacijama vina i lokalnih gastronomskih specijaliteta. Za odičnu zabavu je bio zadužen subotički bend “Selected”. Mnogi učesnici su učestvovali u zanimljivim vinskim radionicama; plovili Vinskim brodićem; išli na vinske piknike; a organizovano je i zabavno takmičenje u kotrljanju vinskih buradi, koje je ispraćeno sa puno navijanja i smeha.

Održan drugi Vinski maraton: Najlepša razglednica Palića

Učesnici ovogodišnjeg Vinskog maratona su se priključili akciji prikupljanja sredstava za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu za decu obolelu od rada. I to tako što su preuzeli aplikaciju “Pruži korak” koja je registrovala kilometre pređene na maratonu, a koje unovčavaju srpske kompanije i doniraju Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

PR / Foto: Ivana Čutura

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde