3. RSFF: Italijanski umetnici otvorili festival

0
124

Treće izdanje Ravno Selo Film Festival odvijaće se od 21. do 23. juna.

Italijanski umetnici, reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin, Foto: Promo

Italijanski umetnici, reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin, svečano su otvorili festival u petak uveče u vojvođanskom Ravnom Selu. Oni su pozdravili goste i oko 2.000 posetilaca na otvaranju, na igralištu iza izgorelog Doma kulture. Prisutnima se na početku obratio osnivač Festivala, glumac, reditelj i producent Lazar Ristovski, inače Ravnoselac. Obavestio je sve da je glavni projekat za izgradnju Doma kulture gotov.
– Cilj ovog festivala je bio obnavljanje izgorelog Doma kulture i meni je zadovoljstvo da najavim da su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Drago mi što imamo tako mnogo gostiju iz inostranstva, jer ovo jeste internacionalni festival. Hvala svima na podršci i zalaganju da napreduje iz godine u godinu! – rekao je Ristovski, a onda je gostima premijerno prikazana animacija Doma kulture po projektu arhitekata.

3. Ravno Selo Film Festival: Gost Milan Marić kao lice u fokusu
Gost Festivala glumac Milan Marić, Foto: Instagram / Ravno Selo Film Festival

Među gostima 3. RSFF-a pored glumca Milana Marića, lica u fokusu ove godine, bili su i gradonačelnici Novog Sada i Subotice, kao i gosti iz Italije, Kine i Danske. Kineska producentkinja Džan Ju Đa na srpskom jeziku pozdravila je goste i izrazila nadu da se saradnja između naše dve zemlje ostvari i u oblasti filma i televizije.
– Srećan sam što sam na ovom mladom festivalu, posebno zato što sam i ja sam na početku karijere. Poručio bih mladim ljudima da se ne plaše da greše, ali da ne prestanu da sanjaju! – rekao je Marić.

3. Ravno Selo Film Festival: Stižu gosti iz zemlje, regiona i Evrope
Filharmoničari i pevači na koncertu filmske muzike, Foto: Promo

Predsednik Saveta Mesne zajednice Ravno Selo Zarija Lazović je izjavio kako je ova manifestacija veliki događaj za Ravnoselce, da su svi ponosni i na svoj festival i na Lazara Ristovskog.

Svečano otvaranje 3. RSFF-a pratio je i koncert filmske muzike. Na njemu su svirali članovi Novosadske filharmonije predvođeni maestrom Mikicom Jevtićem, a pevali su Dušica Novaković, glumica Pozorišta na Terazijama; Mirna Radulović; Ksenija Mijatović; Ana Stanić; i Luka Maraša (Pinkova zvezda, rodom iz Ravnog Sela). Koncert je ispraćen ovacijama publike. Program otvaranja vodili su glumci Lora Đurović i Milan Kolak, a režirao je Đorđe Makarević.

RSFF 2018: “Zlatni klip” publike za “Led”, a stručnog žirija za “Ederlezi Rising”

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna prikazan je debitantski film Petra Ristovskog “Kralj Petar Prvi”. Ekipa ovog ostvarenja predvođena rediteljem i glavnim glumcima pozdravila je publiku nakon projekcije.
Kao i prethodnih godina, Festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu; Ministarstva kulture Republike Srbije; Grada Vrbasa; i producentske kuće “Zillion film”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde