“2Cellos” 8. septembra koncert na Kalemegdanu

0
311

Na veliku radost obožavalaca u srpskoj prestonici, dvojac violončelista uskoro će se ponovo družiti sa njima.

"2Cellos" 8. septembra na Kalemegdanu
Foto: Promo

Slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, svetu poznatiji kao “2Cellos”, ponovo dolaze u Beograd. Oni će 8. septembra održati koncert na Kalemegdanu.

„2Cellos“ svirali u Veroni na koncertu posvećenom Pavarotiju

Sve je počelo pre pet godina kada su obradili “Smooth Criminal” Majkla Džeksona i spot objavili na kanalu YouTube. Ubrzo su imali čak pet miliona pregleda!. Iste godine potpisali su ugovor sa “Sony Masterworks”, pa zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album. U Beograd se vraćaju sa aktuelnim albumom “Score”.

Na albumu “Score”, dvojac “2Cellos” predstavlja se sa novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i savremene filmove i televiziju. Luka i Stjepan ovog puta više istražuju tradicionalni svet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno sa Nickom Patrickom. Album prati i svetska turneja, započeta u julu 2017. godine.

Specijalni gost u „Cinema Paradiso“ spotu „2Cellos“ – Oliver Dragojević

Ulaznice za koncert “2Cellos” na Kalemegdanu, biće od ponedeljka, 23. aprila u prodaji, po promotivnim cenama, preko prodajne mreže Evetima.

U znak sećanja na DJ Aviciija koji nas je napustio juče, u 28. godini, poslušajte obradu njegovog hita “Wake Me Up” u izvođenju “2Cellos”, koju su oni snimili 2015.

„2Cellos“ u 2018. zaplovili spotom za numeru iz filma „Titanik“

E. A. / Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde