“2Cellos” svirali u Veroni na koncertu posvećenom Pavarotiju

0
171

U krcatoj Areni u Veroni 6. septembra održan je koncert povodom 10 godina od smrti Lučana Pavarotija (Luciano Pavarotti). Učestvovali su proslavljeni umetnici Plasido Domingo i Hose Kareras, koji nekad sa Pavarotijem zajedno nastupali kao “Tri tenora”.

2cellos verona arena, u čast pavarotiju
Foto: Facebook / 2Cellos

Osim ovih slavnih umetnika, na sceni su bili i Eros Ramacoti, Cukero, Anđela Georgiu, trio “Il volo” i mnogi drugi. A, čast da budu na ovom koncertu imali su i “2Cellos”, fantastični hrvatski dvojac violončelista. Stjepan Hauser i Luka Šulić izveli su kompozicije “La donna è mobile” i “O Sole Mio” i tako odali počast slavnom Pavarotiju, jednom od najznačajnijih tenora. Naravno, dobili su gromoglasan aplauz, jer su oduševili publiku u krcatoj Areni.

„2Cellos“ snimili spot na temu iz kultnog filma „Kum“

2cellos verona arena, u čast pavarotiju
Foto: Facebook / 2Cellos

Ovaj svečani događaj u Veroni zabeležen je i TV prenosom na RAI 1. Tako da su miliona gledalaca mogli da uživaju u fantastičnom koncertu, pored oni 12.000 sretnika koji su bili na licu mesta, u jednom od najlepših amfiteatara.

2cellos verona arena, u čast pavarotiju
Stjepan i Luka sa Erosom ramacotijem i Cukerom, Foto: Facebook / 2Cellos

– O Pavarotiju uvek pričamo samo sve najbolje, jer je uistinu najveći. Bila nam je čast da sviramo “O Sole Mio” i “La donna è mobile”. Sudeći po pljesku i publika je bila oduševljena. Sa nekim od okupljenih muzičara se već dobro znamo, kao na primer sa Cukerom. Uvek je zadovoljstvo biti u društvu ovako sjajnih umetnika – rekli su Luka i Stjepan.

Poslušajte kako zvuči hit „Despacito“ u izvođenju „2Cellos“

2cellos verona arena, u čast pavarotiju
“2Cellos” i italijanski fudbaler, Foto: Facebook / 2Cellos

Među gostima u publici je bio i slavni italijanski fudbaler Alessandro Del Piero. Pošto su Luka i Stjepan veliki fanovi fudbala, i s njim su se družili posle konecrta, a zajedničku fotografiju, podelili su na društvenim mrežama.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde