“2Cellos”: Spot za numeru “Cavatina” iz filma “Lovac na jelene”

0
200

Popularni dvojac instrumentalista ekranizovao je još jednu pesmu sa albuma “Score”, koji su snimili sa London Symphony Orchestra.

"2Cellos": Spot za numeru "Cavatina" iz filma "Lovac na jelene"
“Cavatina”, Foto; Printscrin YouTube / 2Cellos

“2Cellos” je objavio spot za kompoziciju “Cavatina” iz filma “Lovac na jelene”. Stjepan Hauser i Luka Šulić su video snimili u prirodi, u istarskoj šumi. Ova zanimljiva i atraktivna lokacija dala je poseban ugođaj spotu. Ipak, najviše osvaja originalni umetnički ton koji violočelisti svetske reputacije daju poznatoj kompoziciji. Za spot je bio zadužen Kristijan Burlović i Medvid production.

„2Cellos“ u 2018. zaplovili spotom za numeru iz filma „Titanik“

Povodom snimanja spota umetnici su rekli:
– Budući da je ovo poslednji spot sa albuma “Score”, vratili smo se u prirodu i snimali u istarskoj šumi. Bilo je lepo napraviti pauzu u prekrasnom i mirnom okruženju. A i osvrnuti se na prekrasnu godinu u kojoj smo bili na turneji diljem sveta, svirajući fantastičnoj publici sa prekrasnim orkestrima i gudačkim ansamblima. Ako nas niste videli, ne brinite, biće još “Score” koncerata u sledećih nekoliko meseci.

„2Cellos“ svirali u Veroni na koncertu posvećenom Pavarotiju
2Cellos 2
Foto: Promo

U sklopu svetske turneje nazvanoj po albumu “Score”, “2Cellos” će u martu održati dva koncerta u Hrvatskoj. I to, 16. marta u splitskoj Spaladium Areni, a 23. marta u zagrebačkoj Areni.

Podsetimo, na albumu “Score”, dvojac “2Cellos” predstavlja se sa novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i savremene filmove i televiziju. Album prati i svetska turneja.
Luka i Stjepan ovog puta više istražuju tradicionalni svet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno sa Nickom Patrickom.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde