28. BELEF: Za vikend “Ođila”, “Marko Hatlak bend” i Vlatko Stefanovski

0
85

Pod sloganom “Doleti” održava se ovogodišnji BELEF od 21. juna do 7. jula.

Tradicionalna manifestacija Beogradsko kulturno leto bliži se kraju. Posetioci su do sada mogli da prisustvuju brojnim zanimljivim koncertima, predstavama, izložbama. Predstojećeg vikenda konecrte će održati “Ođila” i “Marko Hatlak bend” sa svojim specijalnim gostom.

Otvoren 28. BELEF: U Hangaru ovacije za Šerbedžiju i “Antigonu”
28. BELEF:  Za vikend "Ođila", "Marko Hatlak bend" i Vlatko Stefanovski
“Ođila”

Muzički ansambl “Ođila” čine Davorka Bosnić, Sanja Uzelac, Slobodan Simonović, Boris Nikolić i Andrej Stefanović. Grupa od svog formiranja izvodi širom sveta prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova “Cigani lete u nebo”, “Moja slatka umiljata zver” i drugih. U poslednjih nekoliko godina održali su više izvanrednih koncerata. Među njima se ističe koncert u okviru BELEF-a u Kapetan Mišinom zdanju pred rekordnim brojem posetilaca. Grupa će ovog puta nastupiti 6. jula na Platou ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Inače, pojedini mediji u Jugoslaviji, ali i u mnogim drugim državama gde su nastupali, često su “Ođilu” predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve. To dovoljno svedoči o perfekciji u izvođenju romske muzike. Cena ulaznice za ovaj koncert je 500 dinara.

Belef 2019 pod sloganom “Doleti” od 21. juna do 7. jula
28. BELEF:  Za vikend "Ođila", "Marko Hatlak bend" i Vlatko Stefanovski
Vlatko Stefanovski biće specijalni gost na koncertu Marka Hatlaka i njegovog benda

“Marko Hatlak bend” će na koncertu u okviru 28. BELEF-a imati specijalnog gosta – Vlatka Stefanovskog. Slovenački svestrani umetnik Marko Hatlak dobro je poznat publici u srpskoj prestonici. Virtuoz na harmonici, pevač, kantautor… Na neobičan način kombinuje latino, pop, fank i rok melodije. Mnogi kritičari su njegovu muziku ocenili kao energičnu, zabavnu, ritmičku i mladalačku. Hatlak će uz pratnju svog benda i gostovanje neprevaziđenog Stefanovskog, svečano zatvoriti BELEF 7. jula. Cena ulaznice za poslednji koncert ovogodišnjeg BELEF-a je 600 dinara.

E. A. / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde