Umetnička igra, performans, izložbe i Bajaga: 26. BELEF najraznovrsniji do sada

0
183

26. BELEF, Beogradski letnji festival, pod sloganom “Leti kulturno”, biće održan od 23. juna do 23. jula; pod pokroviteljstvom Grada Beograda, najavljeno je danas u Starom dvoru.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je značaj ove manifestacije, koja se po 26. put održava u glavnom gradu i koja na pravi način odražava duh srpske prestonice. On je najavio bogat program, sa nikad većim brojem kulturnih dešavanja.

26. belef promo
Foto: Promo

– Strategija je da se iz godine u godinu ulaže više sredstava u manifestacije kojima je Grad Beograd osnivač. Od novca iz ušteda, ove godine je u BELEF uloženo 30 odsto više sredstava nego protekle, zbog čega imamo i bogatiji program – naveo je Mali i pozvao Beograđane i goste prestonice da posete ovogodišnji BELEF.

On je podsetio da će na festivalu, između ostalih, nastupiti Bajaga i “Instruktori”, Sanja Ilić i “Balkanika”, ali i gosti iz Indije sa nekoliko programa, zbog čega je zahvalio ambasadi te zemlje u Srbiji.

balkanika
Sanja Ilić i “Balkanika”

Umetnički direktor festivala Aleksandar Ilić takođe je pozvao građane da deo leta provedu na BELEF-u, uz bogat i raznolik program. On je izrazio zadovoljstvo da se posle dugo vremena umetnička igra, performans, kao i veliki broj izložbi vraća na festival. Takođe je dodao da će se program odvijati na nekoliko lokacija, poput SKC-a, Narodnog pozorišta i Kuće legata.

Događaju su prisustvovali vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić, Momčilo Bajagić Bajaga, čiji će sastav zatvoriti 26. BELEF, i ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan.

Program i satnica festivala, kao i cene ulaznica, od kojih su mnoge besplatne, mogu se videti na sajtu organizatora www.belef.rs / www.cebef.rs.

E. A. /Izvor: Telefrag

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde