25. FAF: Srpska premijera filma “Asimetrija” Maše Nešković

0
138
25. FAF: Srpska premijera filma "Asimetrija" Maše Nešković

Film “Asimetrija” je prvi dugometražni film mlade rediteljke Maše Nešković. Svetsku premijeru ima je sredinom oktobra u Brazilu. Tada je prikazan u okviru takmičarskog programa “New Directors Competition” na 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Sao Paulu, gde je naišao na odličan prijem publike.

“Asimetrija” će srpsku premijeru imati na 25. Festivalu autorskog filma. Biće prikazan 23. novembra (19h) u Kombank dvorani. Rediteljka Maša Nešković je zajedno sa Vladimirom Arsenijevićem i Stašom Bajac napisala scenario za svoj prvenac.

25. FAF: Hana Jušić, Ognjen Glavonić i Arijel Švajcer članovi žirija
25. FAF: Srpska premijera filma "Asimetrija" Maše Nešković

U ovom ostvarenju uloge tumače: Daria Lorenci Flatz; Uliks Fehmiu; Mira Janjetović; Mladen Sovilj; Lola Vitasović; Mateja Poljčić; Dubravka Kovjanić; Milica Stefanović; Tamara Krcunović; Ljubomir Bandović…
Film je sniman tokom leta 2017. u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije; “Korektif” iz Slovenije; i “Nightswim” iz Italije; uz podršku Filmskog centra Srbije.

– Snimila sam ovaj film inspirisana temama koje me progone, s idejom da dovedem u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju – rekla je Maša Nešković o svom filmu.

25. FAF: Jubilarni festival otvara film “Parazit”, kanski pobednik
25. FAF: Srpska premijera filma "Asimetrija" Maše Nešković

Film “Asimetrija” će posle premijere biti prikazan na 25. FAF-u i u sledećim dvoranama i terminima: UK Parobrod 24. novembra u 21,30h; Dvorana kulturnog centra 26. novembra u 16.30h; bioskop “Fontana” 27. novembra u 17h; i Dom omladine Beograda 29. novembra u 17,30h.

Film ima tri narativna toka. U prvom, dečak i devojčica provode zajedno poslednje bezbrižne dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo.

24. FAF: Grand Prix filmovima “Ti imaš noć” i “Teret”
25. FAF: Srpska premijera filma "Asimetrija" Maše Nešković
Rediteljka Maša Nešković

U drugom, mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu. Dok ona istražuje grad koji je napustila kao dete, on neobjašnjivo oseća da je poznaje od ranije.

U trećem, žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima… Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče ova tri para se prepliću. Kako radnja odmiče, izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa – jednog para u tri ključne faze njihovih života.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde