25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu Rača

0
104

Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti. Prva Drinska regata je održana jula 1994. godine i od tada se svake treće sedmice u julu odvija ova manifestacija. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu RačaOvaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100.000 posetilaca. Ovog leta manifestacija se održava od 18. do 22. jula, a posetioci će moći da uživaju i u bogatom muzičkom programu. Prve večeri biće koncert Jelene Tomašević u centru Bajine Bašte. U petak 20. jula najavljen je u izletištu Rača koncert Cece Ražnatović, a na istom mestu naredne večeri sa publikom će se družiti bend “Crvena jabuka” i Alen Islamović.

ALEN ISLAMOVIĆ: Supruga mi se nikad nije mešala u posao

25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu RačaInače, u 2016. Drinska regata je nagrađena sa dva najznačajnija priznanja u turizmu u Srbiji tako da je i zvanično krunisana kao najbolja srpska turistička manifestacija. Od strane Turističke organizacije Srbije Drinskoj regati je na Svetski dan turizma dodeljen Turistički cvet 2016 za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji; a od strane Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija nagrada “Najbolje iz Srbije 2016” za najbolju turističku manifestaciju u funkciji promocije Srbije. Ova nagrada je posebno značajna jer su kao kriterijumi za ocenu bili i objektivni parametri kao što je broj posetilaca, tradicija i dobra organizacija ali i ocene eminentnog stručnog žirija i ono što je posebno važno glasanje posetilaca manifestacije.

Duet Cece Ražnatović i Saše Matića „Lažov notorni“ – konačno spot!

Od jubilarne 20. Drinske regate ustalilo se da program manifestacije traje pet dana, od srede do nedelje, a veliki spust Drinom je tradicionalno uvek subotom. Za sve dana trajanja manifestacije u centru Bajine Bašte se održava sajam meda, rakija, suvenira i domaće radinosti. Prvih dana manifestacije održavaju se koncerti u centru grada na kojima su izvođači narodne ili pop muzike. Četvrtkom je u Perućcu tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe koje u prelepom ambijentu pored reke Vrelo okuplja veliki broj posetilaca. Oni uz muziku i piće se druže i pripremaju riblju čorbu. Petkom se održavaju skokovi sa mosta u reku Drinu gde se pred hiljadama posetilaca takmiče najhrabriji skakači sa celog Balkana.25. Drinska regata: Koncert Cece Ražnatović u izletištu Rača

16. Šabački letnji festival od 3. do 5. avgusta uz „Škrtice“, Laku, Vlatka Stefanovskog…

Most Fest je kao muzički festival u okviru Drinske regate izrastao u jedan od najvažnijih segmenata manifestacije. Na izletištu Rača pored Drine nastupaju najpoznatije muzičke zvezde sa ovih prostora. Do sada su u okviru Most festa nastupali brojni poznati bendovi i muzičari (Zdravko Čolić; Toni Cetinski; Vlado Georgiev; Bajaga i Instruktori; Atomsko sklonište, YU grupa; Divlje jagode; Riblja čorba; Van Gog; Dado Topić…).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde