24. FAF: Dobitnik Zlatne palme film “Kradljivci” otvara festival

0
96

24. FAF: Dobitnik Zlatne palme film "Kradljivci" otvara fesetivalOvogodišnji Festival autorskog filma održaće se od 23. do 30. novembra na više lokacija u Beogradu.

24. FAF otvoriće dobitnik Zlatne palme, film japanskog reditelja Hirokazu Korede “Kradljivci”. Ova krimi-drama predstavlja priču o socijalno ugroženoj porodici, koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija. Da bi preživeli, bave se sitnim krađama i upravo posle jedne takve, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice. Iako su siromašni i u konstantnoj borbi za opstanak, kada su zajedno, svi izgledaju kao vrlo srećna porodica. Njihove tajne počinju da se otkrivaju nakon jednog incidenta i tada njihov porodični sklad biva ugrožen.

Završen 23. FAF: Gran pri Alenu Gomisu za „Felisete“, Ivana Mladenović najbolji reditelj
24. FAF: Dobitnik Zlatne palme film "Kradljivci" otvara fesetival
“Kradljivci”, Foto: Promo

Pored ovogodišnjeg Kanskog pobednika na festivalu će biti prikazano još ostvarenja koja su obeležila Kanske kao i ostale svetske festivale. Među njima su novi film Žan Lik Godara “Slikovnica”; novi film reditelja filma “Šaulov sin” Lasla Nemeša pod nazivom “Zalazak sunca” koji je prikazan na upravo završenom Venecijanskom festivalu; kao i uvek kontroverzni Gaspar Noe sa filmom “Klimaks”. Na 24. FAF-u biće i nekoliko domaćih premijera. Među njima su “Granice, kiša” Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, kao i “Teret” Ognjena Glavonića, veoma očekivanog srpskog ostvarenja koje je učestvovalo ove godine na Kanskom filmskom festivalu, a i izazvalo niz kontroverzi u javnosti i pre nego što ga je iko video.

71. Kanski festival: „Variety“ i „Screen Daily“ pohvalili „Teret“ Ognjena Glavonića
24. FAF: Dobitnik Zlatne palme film "Kradljivci" otvara fesetival
“Teret”, Foto: Promo

– Ovogodišnji FAF će se održavati na najvećem broju lokacija do sada. Kao i prethodnih godina, festival će imati raznovrstan program koji čine ostvarenja sa najprestižnijih svetskih filmskih festivala. Publiku će zaintrigirati kako nagrađena, tako i nova ostvarenja stranih i domaćih reditelja – poručuju iz distributerske kuče MegaCom Film, organizatora manifestacije.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde