23. FAF u duhu ’67. godine

0
144

Festival autorskog filma (FAF), 23. po redu, biće održan od 24. novembra do 2. decembra.

plakat FAFOvogodišnji Festival autorskog filma predstaviće publici raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

Kustendorf među 25 najopuštenijih festivala na svetu

Kao i svake godine do sada, festival će ugostiti veliki broj renomiranih filmskih stvaralaca koji će pored učestovanja u programima održati nekoliko radionica sa studentima. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda. A, programi će se odvijati i u Dvorani Kulturnog centra Beograda; Jugoslovenskoj kinoteci; bioskopu “Fontana”; bioskopu “Vlada Divljan”; Domu kulture Studentski grad; Ustanovi kulture “Parobrod”; i bioskopu “Art” Kolarčeva zadužbina.

Filmski festival Slobodna zona otvara dokumentarac o „Laibachu“

Plakat ovogodišnjeg FAF-a inspirisan je 1967. godinom. Kako navode organizatori, zenitom Novog jugoslovenskog filma, trenutkom najveće dosegnute slobode, kreativnosti i različitosti u istoriji domaće kinematografije – filmskom godinom koja je bila anticipacija i uvod u buntovničku ’68. u Jugoslaviji i svetu. Autorka festivalskog vizuelnog rešenja je Vesna Pešić.

– Duh ’67. vodio nas je i u sastavljanju ovogodišnjeg glavnog programa: ka autorima i delima dovoljno odvažnim da probiju sve zadate granice i klišee, i dovoljno nadahnutim da njihova slika današnjice izdrži probu i u nekom budućem vremenu, u susretu sa nekom drugom publikom – objasnio je umetnički direktor Festivala autorskog filma Srđan Vučinić.

Gran pri leskovačkog festivala LIFFE dodeljen Hani Jušić

Festival autorskog filma Beograd je osnovan 1994. godine. Sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena dela sedme umetnosti. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara. Ona ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde