2. Valter Fest: Nagrade za “Ajvar”, Petrovića, Ninkovićevu i Stanića

0
58

Valter fest je mlad filmski festival, koji čuva sećanje na filmskog velikana Velimira Batu Živojinovića i promoviše filmove nove srpske produkcije.

2. Valter Fest: Nagrade za "Ajvar", Nikolu Petrovića, Natašu Ninković i Tihomira Stanića

Drugo izdanje Valter festa održano je u Mladenovcu od 24. do 27. oktobra. Organizator manifestacije je Centar za kulturu i turizam Mladenovac. Selektor festivala Dragan Jeličić i predsednik saveta Branko Miloradović, potrudili su se da u četiri filmska dana, posetioci vide zanimljiv takmičarski, ali i prateći program. Za najbolji film 2. Valter festa proglašen je “Ajvar” Ana Marie Rossi. A, Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Nikole Petrovića za film “Psi umiru sami”.

ANA MARIA ROSSI: “Ajvar” je film o ljudima koji suštinski ne pripadaju nigde
2. Valter Fest: Nagrade za "Ajvar", Nikolu Petrovića, Natašu Ninković i Tihomira Stanića
Nagrade za Natašu Ninković, Nikolu Petrovića i Tihomira Stanića

Žiri je radio u sastavu: Đorđe Milosavljević, Sandra Perović i Marta Bjelica. Oni su odlučili da Nagrada za najbolju žensku ulogu pripadne Nataši Ninković za ulogu Vide u filmu “Ajvar”.
Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu “Delirijum tremens”.

54. Filmski susreti: “Naisa” Tihomiru Staniću, “Manda” Vlasti Velisavljeviću

Osim filmova u takmičarskom programu, publika je mogla da pogleda i klasik “Valter brani Sarajevo” Hajrudina Šibe Krvavca; kao i “Led” Jelene Bajić Jočić. Festival je otvoriti Radoš Bajić, a nagrada za životno delo dodeljena je Miri Banjac.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde