2. Valter fest: “4 ruže” otvara festival, Miri Banjac nagrada za životno delo

0
140

U Mladenovcu će od 24. do 27. oktobra biti održano drugo izdanje filmskog festivala Valter Fest. Organizator manifestacije je Centar za kulturu i turizam Mladenovac, a direktor Saveta festivala Branko Miloradović.

2. Valter fest: "4 ruže" otvara festival, Miri Banjac nagrada za životno delo

Krimi komedija “4 ruže”, film reditelja Vasilija Nikitovića svečano će otvoriti 2. Valter fest, u četvrtak, 24. oktobra. Pored ovog ostvarenja, selektor festivala Dragan Jeličić odlučio se da na programu budu i ovi filmovi: “Psi umiru sami” Nikole Petrovića; “Delirijum tremens” Gorana Markovića; “Ajvar” Ane Marie Rossi; “Vojna akademija 5” Dejana Zečevića; “Ekipa” Marka Sopića; i “Pijavice” Dragana Marinkovića. Osim toga, biće prikazani i klasik “Valter brani Sarajevo” Hajrudina Šibe Krvavca i “Led” Jelene Bajić Jočić. Festival će otvoriti Radoš Bajić, a tokom ceremonije otvaranja nagrada festivala za životno delo biće dodeljena Miri Banjac.

Valter fest: Najbolji film “Južni vetar”, Miloš Biković najbolji glumac
2. Valter fest: "4 ruže" otvara festival, Miri Banjac nagrada za životno delo
Miri Banjac dobiće nagradu za životno delo, Foto: LIFFE

Film “4 ruže” imao je festivalske projekcije na Filmskom festivalu scenarija u Vrnjačkoj banji i Filmskim susretima u Nišu. Scenario potpisuju Balša Labović i Vasilije Nikitović. Radnja filma odvija se pod okriljem beogradske noći u klubu koji će kao magnet privući galeriju likova željnih lake love, dobrog provoda i bezbrižnog jutra. U centru mozaika, gde se vodi bespoštedna borba, naći će se jedan običan čovek. U pokušaju da pobegne iz tog sveta, on shvata da će uspeti jedino ako u pomoć pozove ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

U Sarajevu otvoren muzej “Valter brani Sarajevo”

U filmu igraju Miloš Samolov; Boris Milivojević; Dragan Gagi Jovanović; Srđan Žika Todorović; Gordan Kičić; Nada Macanković; Milutin Milošević; Sonja Kolačarić; Dragana Dabović; Tara Toševski; Miljana Popović; Jelena Jokić; Marta Milosavljević; Tihomir Stanić; Jana Milić Ilić… “4 ruže” su snimljene u produkciji “Kinooko Filma” uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Premijera “4 ruže” zakazana je za 3. decembar u Sava centru, a od 5. decembra prikazivaće se u bioskopima širom zemlje.

2. Valter fest: "4 ruže" otvara festival, Miri Banjac nagrada za životno delo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde