2. Bašta Bazar prvog septembarskog vikenda

0
217

Bašta Bazar ima svoje drugo izdanje za vikend 1. i 2. septembra na Dorćol Platzu. Izlagači će se potruditi da posetiocima pomognu da urede svoj životni postor u skladu sa prirodom.

2. Bašta Bazar prvog septembarskog vikendaNa 2. Bašta Bazaru proizvodi i usluge su u domenu hortikulture, pejzažne arhitekture, baštovanstva, zdrave hrane, cvetnog dizajna ili rukotvorina koje svoju inspiraciju pronalazi u prirodi i prirodnim materijalima.

Cveće

– Ovo je odlična prilika da pre kraja leta pronađete biljke, baštenski aksesoar, različite rukotvorine od prirodnih materijala ili hranu koja je napravljena od prirodnih sastojaka. Ili da jednostavno uživate u mirisima i ukusima koje nudi ova manifestacija – poručuju organizatori.

2. Bašta Bazar prvog septembarskog vikenda
Foto: Dorćol Platz

Pored prodajno-izalagačkog dela 2. Bašta Bazar će u subotu 2. septembra biti posebno zanimljiv jer od 14h počinje “Mala škola disanja” sa Peđom Gnjatićem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog časa svi prisutni će dobiti praktične lekcije o pravilnom disanju.
– Disanje je naš najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces a joga je fantastičan protivbalans sedalačkom životu i način da se naša sposobnost da dišemo punim plućima poveća – objašnjavaju iz “Male škole disanja”.

AVANTURE AUTOSTOPERA (7): Hipi-komuna, čarobna priroda i – povratak kući!

Tokom oba dana postojaće kutak za dečju igru i besplatne radionice koju će voditi kreativci iz studija Credo Casa Toys koje se bavi izradom edukativnih igračaka od prirodnog drveta. Posetioci će na Bašta Bazaru biti u prilici da vide i izložbu karikatura i ilustracija “Flower Power” Jugoslava Vlahovića. Ona je inspirisana Hipi pokretom i borbom protiv  nasilja i rata.

Jugoslavu Vlahoviću jubilarni 50. „Zlatni Pjer“
2. Bašta Bazar prvog septembarskog vikenda
Foto: Dorćol Platz

– Kupovinom proizvoda na Bašta Bazaru direktno podržavate male lokalne rasadnike iz okoline Beograda. A, koji će ponuditi biljke za enterijer i eksterijer. Takođe, biće podržani i proizvođači unikatnih rukotvorina bilo da su u pitanju umetničke kreacije ili ručno pravljena, domaća hrana kao što su: ajvar, starinski kolači, džemovi… – saopštili su organizatori.

Organizacije Ekonaut i Beogradski festival cveća su osnivači Bašta Bazara. Oni kroz manifestaciju promovišu pretvaranje zapuštenih gradskih prostora u javne bašte za sve generacije, kao i povećanje kvaliteta zelene infrastrukture grada kroz uvođenja gradskih baštenskih zajednica u Beogradu.

Marko Louis objavio spot za pesmu „Cveće cafnalo“
2. Bašta Bazar prvog septembarskog vikenda
Foto: Dorćol Platz

Bašta Bazar daje mogućnost afirmacije svima koji svoju inspiraciju traže u prirodi a nemaju prliku da dođu do publike kroz standarne načine promocije.

– Želimo da promovišemo kulturu življenja u gradu kroz uvažavanje i slavljenje prirode kako bi imali zdraviju i humaniju životnu sredinu! – kažu organizatori i podsećaju da je radno vreme 2. Bašta Bazara u subotu i nedelju, od 10-19h. Naravno, ulaz je besplatan!

Turistički dragulj Srbije: Vodopad Bigar podno Stare planine

Organizatori Bašta Bazara su udruženja Ekonaut, Beogradski Festival Cveća, kao i Art komuna – Dorćol Platz.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde