19. Festival uličnih svirača – Gradić fest od 29. do 31. avgusta

0
35

Muzičari, glumci, akrobate, performeri… i ovog leta okupiće se u Novom Sadu.

19. Festival uličnih svirača – Gradić fest od 29. do 31. avgusta

Festival uličnih svirača već 19 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Gradić fest 2019. održaće se od 29. do 31. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Organizatori su pozvali zainteresovane da se prijave.

19. Festival uličnih svirača – Gradić fest od 29. do 31. avgusta

Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci; grupe; ili trupe; koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu. Tako će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Završen Gradić fest: Podgrađe pokazalo pun potencijal

– Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine nastavljamo inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača – Gradić fest dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti! – poručuju organizatori.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. Učesnici koji budu odabrani putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradije ulične umetnosti, postavljanjem šešira za dobrovoljne priloge publike. Konkurs je otvoren do 1. juna. Naravno, deo programa Festivala biće bukiran od strane selektora.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde