17. Summer3p: James Lavelle, Matt Sassari, Nick Reverse i još 12 izvođača

0
18
17. Summer3p: James Lavelle, Matt Sassari, Nick Reverse i još 12 izvođača

Ovogodišnje, 17. izdanje Summer3p, festivala održaće se od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera.

Muzički program ove godine je posebno zanimljiv, jer posetioce očekuje nastup legendarnog James Lavella, ali i mladih zvezda elektro scene (Matt Sassari), uz nezaobilaznu podršku lokalne DJ reprezentacije. 

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće “Mo’Wax”, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. Summer3p festivala 26. jula. Dan ranije biće održana u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu “Abazija” projekcija dokumentarnog filma “The Man From The Mo’Wax” upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta “UNKLE”, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3p festivala.

17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru
17. Summer3p: James Lavelle, Matt Sassari, Nick Reverse i još 12 izvođača
James Lavell, Foto: Promo

“UNKLE” je Lavell osnovao 1992. godine, a čuveni debi album “Psyence Fiction” objavljen je 1997. Ravnopravni član benda tokom stvaranja albuma (i turneje posle) bio je uticajni DJ Shadow. Na izdanju je gostovala All star ekipa u sastavu Thom Yorke (Radiohead); Mark Hollis (Talk Talk); Mike D (Beastie Boys); Kool G Rap; Jason Newsted (Metallica); Badly Drawn Boy and Richard Ashcroft (The Verve). Unikatna kombinacija plesne muzike i atraktivnih gostiju ostavila je značajan trag u popularnoj kulturi. Ove godine je “UNKLE” objavio šesti studijski album “The Road: Part II (Lost Highway)”. Na njemu, između ostalih, gostuju ljubimac srpske publike Mark Lanegan i Mick Jones iz “The Clash”. Deo svog bogatog opusa, koji je već postao deo kolektivne klupske svesti, James Lavelle će predstaviti u plesnom obliku na Summer3p festivalu.

Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

Iste večeri nastupiće jedan od najznačajnijih mađarskiha DJ-eva – Davko. Dávid Szabó aka Davko je već 13 godina na sceni, a sa najpoznatijim mađarskim DJ-em Petereom Maktom deo je kolektiva “Truesound”. Lokalna podrška prvog festivalskog dana biće Chrono aka Daltonist i Migazz.

U subotu, 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviće svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Matt je veoma rano počeo da se bavi produkcijom, sa 14 godina je već bio deo scene i posećivao lokalne klubove u rodnom Marselju, a sa 18 godina je imao prve autorske radove. Prema sopstvenim rečima na njega su najviše uticali Daft Punk, Dense & Pika i Paul Kalkbrenner. Matt Sassari je evropska DJ zvezda u usponu čije vreme tek dolazi. Iza njega je veliki broj izdanja, uspešnih singlova i remixa. Posle Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda “WeLove”, izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki. Iste večeri nastupiće kao lokalna podrška Ascaloon i Hansol b2b No Else.

26. FEF Palić: Gost festivala zvezda elektronske muzike DJ Džejms Lavel

U smiraj “Porodičnog dana”, u nedelju, 28. jula, zabavu čitavoj porodici prirediće domaći DJ-evi Andy Dee i Neomodern. A, uvod će napraviti kamerni ansambl “Guarden Quartet” iz Subotice.

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću. Od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. ugledni engleski časopis “The Guardian” uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju Grad Subotica; AP Vojvodina; Kancelarija za mlade Subotica; i Fondacija “Danilo Kiš”.


PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde