17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru

0
85
17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru

Summer3p festival održava se od 2003. na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Ugledni engleski časopis “The Guardian” ga je 2012. uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Godine 2015. Festival je dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću. Od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

Ovogodišnji, 17. Summer3p festival održaće se od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera. Organizatori najavljuju poznata imena svetske elektro scene, kao i uzbudljiv prateći program.

26. FEF Palić: Gost festivala zvezda elektronske muzike DJ Džejms Lavel
17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru
James Lavelle, Foto: Promo

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće “Mo’Wax”, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. izdanja Summer3p festivala 26. jula. On će dan ranije biti gost 26. Festivala evropskog filma Palić, gde će u bioskopu “Abazija” biti projekcija filma “The Man From The Mo’Wax”. Ovaj dokumentarac je upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje FEF Palić i Summer3pa.

Iste večeri nastupiće i iskusni mađarski DJ Davko, dok će sutradan, u subotu 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviti svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Posle Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda “WeLove”, izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki. Summer3p će predstaviti i najbolju selekciju lokalnih DJ-eva: Chrono aka Daltonist; Migazz; Ascaloon; Hansol b2b No Else; Andy Dee; i Neomodern.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave
17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru
Matt Sassari, Foto: Promo

– Nakon 16 godina na termalnom bazenu, 17. izdanje Summer3p festivala promeniće lokaciju. Trenutno je bazen gradilište i do povratka na staru lokaciju, Summer3p će se održati na Muškom štrandu na obali jezera kod nekadašnjeg ulaza na termalni bazen. Produkcija i koncept ostaju nepromenjeni: dnevni program, noćni program, radionice, sport, muzika i popularni Porodični dan u nedelju – izjavio je povodom predstojećeg festivala Oliver Tomić, direktor komunikacija.

– Prvi put, imaćemo i DJ zvezdu iz Francuske, a to je Matt Sassari. On će razmrdati elektro ekipu na njemu svojstven način. Biće tu još i izvođači iz Italije, Mađarske i proverena domaća podrška. Bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavamo tokom organizacije i same implementacije festivala, odlučili smo da nastavimo u istom ritmu vođeni našom misijom da predstavljamo savremene muzičke svetske trendove. Tome u prilog najbolje govori cena ulaznice koja je za sličan tip dešavanja u našoj zemlji znatno skuplja. Drago nam da je Grad Subotica prepozano naš trud i pruža nam podršku da istrajemo i nastavimo u AŠC duhu: “Anti Šund Corporation – Education For The Nation”! – dodao je Tomić.

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu
17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru
Nick Reverse, Foto: Promo

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe. Porodični dan biće održan u nedelju, 28. jula i ponudiće zanimljive sadržaje za celu porodicu.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica; AP Vojvodina; Kancelarija za mlade Subotica; i Fondacija “Danilo Kiš“.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde