17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi

0
85

Održan je još jedan Belgrade Beer Fest, a po rečima organizatora bilo je to na najuspešnije izdanje festivala u poslednjih pet godina.

17. BBF

Tokom pet dana kroz kapije festivala je prošlo više od pola miliona ljudi. Četiri bine, 120 odličnih koncerata, više od 600 izvođača i 400 vrsta piva ove godine su na Ušću stvorilli posebnu energiju i atmosferu u kojoj je iz večeri u veče uživalo stotine hiljada posetilaca svih generacija. Jedinstvena atmosfera u Beograd je privukla i ljubitelje kvalitetne muzike i piva iz svih krajeva zemlje, regiona i sveta. Festival je protekao bez incidenata i još jednom potvrdio da je, osim što je najveći i najposećeniji u ovom delu Evrope, jedan od najbezbednijih za posetioce svih uzrasta.

17. BBF: Tapovci u punom sjaju četvrte večeri

17. BBF je, u ponedeljak, 19. avgusta, završen spektakularnim koncertom “Rock opera”, koji je prevazišao očekivanja publike. Grandiozna bina i scenski efekti su doprineli da se još više istakne muziciranje i energični nastupi članova Opere i Hora Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog Big Benda, koji su propraćeni ovacijama izuzetno raspoložene publike. Solisti su bili Zoran Šandorov; Mattia Zanatta; Jelena Gavrilović; Danka Adamov; Dragana Keller; i Nikola Mijić. Oni su pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika izvanredno pevali legendarne rok hitove. Uvod u ovaj spektakl je napravio fenomenalni Marko Louis, a tokom večeri su nastupili i dvojac Ice Negrutin i Timbe; Goran Bare sa grupom “Majke”; i za kraj festivala bend “Kanda, Kodža i Nebojša”.

17. BBF: Treće festivalske večeri više od 120.000 ljudi

Posetioci su tokom pet dana mogli da uživaju u 105 sati vrhunske muzike i 122 nastupa najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda: “Kerber”; “Negativ”; “Električni orgazam”; “Orthodox Celts”; “Bjesovi”; Magnifico; “Atomsko sklonište”; “Bombaj štampa”; “Elemental”… Najposećeniji su bili koncerti bendova “Van Gog”; “Brkovi”; “TAP 011”; “Inspektor Blaža i Kljunovi”; “YU grupa”; i “Rock opera”.

Organizatori festivala posebnu zahvalnost duguju Beokom servisu i komunalnim službama grada Beograda, koje su svakoga dana brinule da posetioce dočeka čist i bezbedan festivalski prostor. Ni ove godine nije izostala značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunukacija, a brojni partneri su dali veliki doprinos izgledu i bogatoj ponudi na festivalu.

17. Belgrade Beer Fest: Za dva dana skoro 200.000 ljudi na Ušću

Ove godine je po sedmi put realizovana akcija kompanije Heineken “Društvo, ko vozi kući?” koja je omogućila bezbedan i besplatan prevoz posetilaca. U okviru ove akcije tokom sedam godina je prevezeno čak 250.000 ljudi.

Beer Fest je od ove godine postao deo nove festivalske platforme Cloud Festivals, koja obuhvata i festivale Music Week i Noć muzike. A, 29. avgusta će biti održan koncert “Rock Symphony i Vlatko Stefanovski”, koji će biti poklon Beograđanima i njihovim gostima. Inače, svi festivali u okviru Cloud platforme, koji se do kraja avgusta budu održavali na Ušću, besplatni su.

17 bbf

– Belgrade Beer Fest još jednom je opravdao svoje davno zacrtane ciljeve – druženje, tolerancija i odgovorna konzumacija, a slika koju smo poslali u svet sa Ušća jeste gostoprimljiv i otvoren Beograd i Srbija. Vidimo se sledeće godine na istom mestu, kada će Belgrade Beer Fest proslaviti svoje punoletstvo! – poručili su organizatori.

PR  

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde