Spektakl “Rok opera” otvara 17. Belgrade Beer Fest

0
128

I ove godine beogradsko Ušće će od 14. do 18. avgusta biti centar najbolje zabave u regionu. Sedamnaesti put biće održan Belgrade Beer Fest, najposećeniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi.

BBF, Foto: Marko Obradović / Promo
Spektakl "Rok opera" otvara 17. Belgrade Beer Fest
BBF, Foto: Marko Obradović / Promo

Iako je ulaz na festival besplatan, organizatori svake godine za posetioce pripremaju kvalitetan i raznovrstan muzički program, sa dosta premijernih nastupa. Ove godine će BBF otvoriti jedinstveni performans “Rok opera”, koji će prvi put biti izveden na ovako velikom i otvorenom prostoru.

“Rok opera” u Sava centru: Spektakl sa 20 antologijskih svetskih rok hitova

Ovaj sjajan muzički spektakl je imao izvanredne nastupe u Sava centru, gde je ispraćen ovacijama publike. “Rok opera” će na Ušće preneti atmosferu rokenrol kuće slavnih. Na glavnoj bini će se naći 120 izvođača Novosadskog Big Benda, Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, koji će sa eminentnim solistima, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Oni će biti predvođeni dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom.

16. Belgrade Beer Fest: Mesto susreta više od pola miliona ljudi

Na repertoaru će biti hitovi “Led Cepelina”; “Dip Parpla”; “Kvina”; “Bitlsa”; “Pink Flojda”; “Dorsa”; Tine Tarner i mnogih drugih. S obzirom da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović. Ona je poznata i po svom sjajnom vokalu, pa će izvanredno odigrati i ovu ulogu.

– Beer Fest meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. budem prvo promo lice festivala. I to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta. Sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja! – izjavila je Jelena.

Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i “Hladno pivo” da zajedno nastupe 2019.
Spektakl "Rok opera" otvara 17. Belgrade Beer Fest
“Rok opera”, Foto: Promo

Prvi učesnik festivala garantuje uzbudljiv muzički i umetnički užitak. Organizatori obećavaju još velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

– Ponosni smo što smo već 17 godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će predstojeći festival startovati jednim posebnim spektaklom, nadamo se, pred 100.000 posetilaca. Oni će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou! – rekao je Aleksandar Srdić, iz Beogradske kulturne mreže.

“Atlantida” – Mile Kekin snimio duet sa Bajagom
Spektakl "Rok opera" otvara 17. Belgrade Beer Fest
BBF, Foto: Marko Obradović / Promo

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina. Velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde