16. Belgrade Beer Fest: Mesto susreta više od pola miliona ljudi

0
119

Prvi put ove godine muzički program se odvijao na tri bine, a publika je imala priliku da uživa u više od 59 sati vrhunskih koncerata, među kojima su bili i nastupi svetskih zvezda Roisin Murphy i bend “The Stranglers”.

16. Belgrade Beer Fest: Mesto susreta više od pola miliona ljudi
Foto: BBF / Luka Jovanović

Upravo završeni 16. Belgrade Beer Fest posetilo je više od pola miliona ljudi, tačnije više od 520.000! Time je ovaj festival još jednom potvrdio da je najposećeniji u ovom delu Evrope i da jedinstvena atmosfera koja vlada na festivalu u Beograd dovodi goste iz celog sveta.

16. Belgrade Beer Fest: 62 besplatna koncerta na tri bine
Roisin Murphy, Foto: BBF / Marko Obradović

Pored pomenutih nastupa svetskih zvezda Roisin Murphy i benda “The Stranglers”, publika na Ušću uživala je i u 60 nastupa najvećih regionalnih i domaćih muzičkih zvezda. Među njima su bili: “Riblja čorba”; Dr Nele Karajlić; “Van Gogh”; “YU grupa”, Dejan Petrović i njegov “Big bend”; “Aerodrom”; “Let 3”; “Goblini”; “Partibrejkers”; “Sunshine”; “Bad Copy”; “Kiki&Piloti”; “Orthodox Celts”… U šest festivalskih zona posetioci su mogli da uživaju u preko 300 pivskih ukusa i odličnoj hrani koju je ponudilo 80 izlagača.

Organizatori Belgrade Beer Festa pozvali Bajagu i „Hladno pivo“ da zajedno nastupe 2019.
The-Stranglers-Luka-Jovanović.jpg
“The Stranglers”, Foto: BBF / Luka Jovanović

Organizatori festivala posebnu zahvalnost duguju službama grada Beograda bez čije podrške ne bi bilo moguće realizovati festival ovog obima. Svakog dana oko 100 radnika sa 15 vozila JKP “Gradska čistoća” i “Zelenilo Beograd” uklanjalo je smeće, a sepacija otpada se radila na licu mesta, tako da je prikupljeno više od tri i po tone limenki za reciklažu. Na signalizaciji oko festivalskog prostora je bilo angažovano 20 radnika i šest vozila. Sve vreme trajanja festivala su dežurale i ekipe električara i javnog osvetljenja.

Marko Obradovic - Day 3 Beerfest 9
Foto: BBF / Marko Obradović

Zahvaljujući odgovornim posetiocima, kao i predstavnicima MUP-a Republike Srbije, bezbednost festivala bila je na visokom nivou. Tako da za pet dana nije zabeležen nijedan incident na samom festivalu, kao ni u saobraćaju!

Grupa „Orthodox Celts“ se vratila sa prvog putovanja po Irskoj

Ove godine po šesti put je organizovan besplatan prevoz u Beogradu, a treći put akcija je organizovana i iz Novog Sada, Kragujevca i Niša. Na ovaj način bezbedno je prevezeno više od 50 hiljada posetilaca, koji su se i edukovali o važnosti odgovorne konzumacije alkohola. Akcija je realizovana u okviru društveno odgovorne kampanje “Društvo, ko vozi kući?”, koju su organizovale kompanija “Heineken” Srbija; Agencija za bezbednost saobraćaja; i Belgrade Beer Fest.

ZORAN KOSTIĆ CANE: Ja sam pećinar-roker
Dr Nele Karajlić IvanMiladinovicBFDan2Highlight-25
Dr Nele Karajlić, Foto: BBF / Ivan Miladinović

Veliku zahvalnost organizatori festivala duguju Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunukacija; Gradu Beogradu; kao i brojnim komercijalnim partnerima festivala koji su i ove godine dali ogroman doprinos u bogatoj ponudi i izgledu festivala. Posebnu zahvalnost organizatori festivala duguju medijima koji su pomogli da publika sazna više o programu i dešavanjima na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu i tako doprineli širenju pozitivne slike o festivalu, Beogradu i Srbiji. Do danas je objavljeno više od 2.000 tekstova i priloga u najistaknutijim medijima u Srbiji i regionu.

Dr Nele Karajlić promovisao pesmu i spot „Nedelja kad je otišao Hase 2“
Van Gogh Marko Obradovic - Day 3 Beerfest 29
“Van Gogh”, Foto: BBF / Marko Obradović

– I ovoga leta Belgrade Beer Fest je u potpunosti opravdao svoje davno zacrtane ciljeve – druženje, tolerancija i odgovorna konzumacija! Slika koju smo poslali u svet sa Ušća jeste gostoprimljiv i otvoren Beograd i Srbija. Belgrade Beer Fest ima najbolju publiku i oni ovaj festival čine tako posebnim, a ponovni susret zakazujemo za 14. avgust 2019. godine! – poručili su organizatori BBF-a.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde