15. Dani Vranja: Lepa Brena, Mirjana Bobić Mojsilović, “Samsijada”…

0
121

Vranje i Vranjanci će i ove godine biti domaćin tradicionalne kulturne manifestacije Dani Vranja, koja će se održati od 22. do 25. avgusta.

15. Dani Vranja: Lepa Brena, Mirjana Bobić Mojsilović, "Samsijada"...

15. Dani Vranja imaće bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program. A, “kruna” manifestacije, kako kažu organizatori, biće koncert Lepe Brene na gradskom šetalištu. Velika balkanska muzička zvezda nastupiće u petak, 23. avgusta, na centralnoj bini. Čučeće se zvuci narodne i rok muzike, održaće se “Samsijada”, biće književno veče…

34. Dani piva: U Zrenjaninu Brena, Bešlić, Alen, “Zana”, “Jabuka”…
15. Dani Vranja: Lepa Brena, Mirjana Bobić Mojsilović, "Samsijada"...

Pored Lepe Brene, koncerte će održati i Merima Njegomir i Gordana Lazarević. Publiku će zabaviti i dve vranjske rok grupe, omiljene i uspešne – “Jolly Jumper” i “Flying bend” sa pevačicom Danijelom Stanković Kostić (šira javnost je zna iz šou-programa “Nikad nije kasno”). Gost književne večeri na Trgu Staniše Stošića biće književnica, novinarka i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović. Na istom mestu biće ogranizovana i revija narodnih nošnji, na kojoj će biti predstavljeni modeli odeće iz Vranja i vranjskog kraja. Posetioci će imati priliku da na otvorenom pogledaju i predstave za decu, klovnove, animatore, kao i nastupe plesnih grupa i folklonih društava.

GORDANA LAZAREVIĆ: Krila noge zbog kompleksa
“Samsijada” – prezentacija vranjanske kuhinje, sa akcentom na samsu

Na Trgu Staniše Stošića, centralni događaj svakako će biti “Samsijada”, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu, kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja. Vranjske domaćice takmičiće se tom prilikom za najukusniji, najlepše aranžirani i najoriginalniji specijalitet. Samsa se u ovom kraju sprema još od perioda kada je bio pod Turcima. To je prazna pita, bez nadeva, koja se preliva kiselim mlekom i belim lukom. Inače, reč samsa potiče od persijske samosa – trouglasto punjeno testo.

Organizator ovogodišnjih Dana Vranja je Turistička organizacija Vranje, a pokrovitelj, Grad Vranje.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde