13. FSFF: Koskar za najbolji domaći film za “Bio dvaput jedan kralj”

0
53

Od 17. do 20. oktobra u Beogradu je održano trinaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike.

13. FSFF: Koskar za najbolji domaći film za "Bio dvaput jedan kralj"

13. FSFF završen je dodelom nagrada Koskar i projekcijom nagrađenih filmova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra. O nagradama je ove godine odlučivao tročlani žiri u sastavu: Feti Dautović (filmski i TV producent); Nikola Majdak (animator i režiser); i Ivana Panić, producentkinja.

13. Festival srpskog filma fantastike od 17. do 20. oktobra u SKC-u
13. FSFF: Koskar za najbolji domaći film za "Bio dvaput jedan kralj"
Gosti, organizatori, žiri, nagrađeni…

Koskara za najbolji strani film dobilo je ostvarenje “Flotando”, španskog reditelja Frenkija de Leonardisa, koji se putem video poruke zahvalio na priznanju. Domaćem kratkometražnom filmu “Mališan” pripao je Koskar u kategoriji za najbolje vizuelne efekte u domaćem filmu. Nagrađen je tim u sastavu: Nikola Filipović; Vesna Peševska; Deana Petrović; Ivan Pribićević; Ada Sokolović; i Petra Stojanović kao FX tim.

Završen 12. Festival srpskog filma fantastike: “Neputovanja” najbolji film
13. FSFF: Koskar za najbolji domaći film za "Bio dvaput jedan kralj"
Frankie De Leonardis zahvalio se na priznanju putem video poruke

“Kostakurta – Balada o Satankrajini” proglašen je najboljim filmom iz zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije. Koskar je uručen reditelju filma Saši Karanoviću. Kratkometražni film “Bio dvaput jedan kralj” reditelja i scenariste Vojina Vasovića je osvojio dva Koskara, i to u kategorijama za najbolji scenario domaćeg filma i za najbolji domaći film. Koskara u najmlađoj kategoriji, uvedenoj ove godine, za najbolju režiju domaćeg filma, dobio je reditelj Momir Milošević za ostvarenje “Videćeš večeras”.

Trejler za horor komediju “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”
13. FSFF: Koskar za najbolji domaći film za "Bio dvaput jedan kralj"
Počasni Koskar specijalnom gostu festivala, američkom reditelju Semu Firstenberg

Direktor Festivala srpskog filma fantastike Miroslav Lakobrija uručio je počasnog Koskara specijalnom gostu festivala, američkom reditelju Semu Firstenbergu. Lakobrija je naveo da festival dodeljuje počasnog Koskara Firstenbergu za posebna dostignuća u filmskoj industriji.

Nakon dodele Koskara prikazani su nagrađeni filmovi, a upriličena je i svetska premijera domaćeg dugometražnog filma “Iza zatvorenih vrata 2” reditelja Davida Kolakovića.

U Bilbau nagrada UNICEF-a za animirani film “Neputovanja”

Tokom trajanja festivala u takmičarskom programu prikazana su 34 kratka filma iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta, dok je u informativnom programu (van konkurencije) publika mogla da vidi još tridesetak filmova. Pored toga, projekciju su imala tri domaća dugometražna filma, od kojih su dva posetioci mogli da pogledaju premijerno.

E. A. / Izvor: FCS; Foto: Danijela Radojković

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde