12. Turneja Slobodne zone u 50 gradova Srbije

0
62

U 50 gradova Srbije publika će moći od sredine aprila do kraja juna da pogleda pet filmova sa festivala održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

12. turneja slobodne zone12. Turneja Slobodne zone je u toku. I ovog proleća filmski festival tradicionalno organizuje filmsku Turneju po Srbiji. Predvodnik Turneje je dokumentarni mjuzikl “Dan oslobođenja”, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe “Laibach” u “poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta” – Severnoj Koreji.

Dodelom nagrada zatvoren filmski festival Slobodna Zona

Na programu su i “Čavela”, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiracii Pedra Almodovara. Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. i na 13. Slobodnoj Zoni osvojio je nagradu publike.

12. turneja slobodne zoneZnačajno mesto na repertoaru ovogodišnje Turneje Slobodne zone pripada i filmovima: “Ćambra” koji je u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award; igrani film “Crveni pas: pravi plavi” o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda; kao i dokumentarac “500 godina” koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Festival Slobodna zona u znaku žena

Ovogodišnja Turnja Slobodne Zone održaće se u: Krupnju; Zaječaru; Rumi; Subotici; Bačkoj Palanci; Prijepolju; Inđiji; Lazarevcu; Ivanjici; Obrenovcu; Vršcu; Bečeju; Loznici; Šapcu; Čačku; Zrenjaninu; Valjevu; Negotinu; Smederevu; Vranju; Kraljevu; Bajinoj Bašti; Paraćinu; Kanjiži; Petrovcu na Mlavi; Sremskoj Mitrovici; Požegi; Užicu; Mokrinu; Kruševcu; Pančevu; Leskovcu; Novom Bečeju; Ruskom Krsturu; Mionici; Dimitrovgradu; Sjenici; Novom Pazaru; Žablju; Gornjem Milanovcu; Vrnjačkoj Banji; Somboru; Irigu; Prokuplju; Odžacima; Jagodini; Požarevcu; Mladenovcu; i Boru.

Raspored projekcija dostupan je na sajtu freezonebelgrade.org.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde