12. LIFFE: Miloš Biković otvara festival u Leskovcu

0
79

Dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu održaće se od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu. Tokom pet festivalskih dana, publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u poslednjoj godini.

12. LIFFE: Miloš Biković otvara festival u Leskovcu
Miloš Biković, Foto: Art Vista

12. LIFFE otvoriće Miloš Biković, jedan od najpoznatijih mladih glumaca, čija je karijera sve zapaženija i van granica domaće scene. Ceremonija svečanog otvaranja počeće u sredu, 18. septembra u 19h, u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Nakon toga će u okviru Takmičarskog programa biti prikazan rusko–srpski film “Balkanska međa” reditelja Andreja Volgina. U ovom ostvarenju glavne uloge tumače srpski glumci Miloš Biković, Milena Radulović i Gojko Mitić, kao i ruski Anton Pampušnjij, Goša Kucenko, Sergej Šakurov i Sergej Garmaš.

LIFFE 2019: Bogdan Diklić dobitnik Nagrade “Živojin Žika Pavlović”

Povodom učešća na 12. LIFFE festivalu, Miloš Biković istakao je nekoliko razloga zbog kojih mu dolazak na festival pričinjava zadovoljstvo.
– Drago mi je što sam deo ove manifestacije najpre zato što je u pitanju festival čije glavno priznanje nosi ime Živojina Pavlovića. Drugo, što su svaki put kad sam dolazio u Leskovac svi filmovi bili toplo primljeni kod publike, zato što festival promoviše južni deo naše zemlje, i zato što je promocija filma i festivala nešto što smatram pobedom kulture! – rekao je Biković.

11. LIFFE: Gran pri Vladimiru Blaževskom za film “Godina majmuna”

Drugog dana festivala, u četvrtak, 19. septembra od 18 sati u okviru Pratećeg programa “Predstavljamo U KRUPNOM PLANU”, koji će se održati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, publika će kroz razgovor sa Milošem Bikovićem imati prilike da se bolje upozna sa njegovim profesionalnim radom.
Da podsetimo, “Balkanska međa” je akciona drama inspirisana stvarnim događajem. Prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom “Slatina” u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. U filmu igraju još i Aleksandar Radojčić; Miodrag Radonjić; Aleksandar Srećković Kubura; Srđan Žika Todorović; Nikola Ranđelović; i Emir Kusturica kao specijalni gost na filmu.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde