11. Gulini dani od 23. do 29. marta u Petrovcu na Mlavi

0
61

Organizacioni odbor je najavio da će i ovogodišnja Smotra glumačkih ostvarenjarta imati međunarodni karakter.

11. Gulini dani od 23. do 29. marta u Petrovcu na Mlavi

U čast velikana srpskog glumišta Dragoljuba Milosavljevića Gule, u Petrovcu na Mlavi će se od 23. do 29. marta održati pozorišni festival 11. Gulini dani. Publika će imati priliku da vidi sedam kvalitetnih predstava, a posle svake će se, za glumačko ostvarenje večeri, dodeljivati plaketa “Dragoljub Milosavljević Gula”.

27. Vršačka pozorišna jesen: Žiriju najbolja predstava “Zločin i kazna”, publici “Nečista krv”

Od prošle godine uvedena je novina da se poslednje večeri festivala dodeljuju nagrade za najboljeg glumca i glumicu festivala, kao i za najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu.

11. Gulini dani će se i ove godine održati u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra i pozorišta “Bata Bulić”. Pokrovitelj je Opština Petrovac na Mlavi. Osim predstava iz Srbiji biće izvedene i predstave iz drugih zemalja u okruženju.

11. Gulini dani od 23. do 29. marta u Petrovcu na Mlavi
4. Pozorišni Kustendorf: “Cena života” najbolja predstava festivala

Dragoljub Milosavljević Gula (1923-2005), rođen u Petrovcu na Mlavi, bio je poznati pozorišni i filmski glumac, član novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog JDP-a. Glumio je i u poznatim TV serijama “Salaš u malom ritu”; “Više od igre”; kao i u filmovima “Mala”; “Treća sreća”; “Vampiri su među nama”; “Balkan ekspres”; “Oktoberfest”; “Maratonci trče počasni krug”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde