11. Ex Yu Rock Fest 10. i 11. avgusta u Starčevu

0
88

Narednog vikenda oriće se muzika na Trgu neolita u Starčevu, nadomak Pančeva.

11. Ex Yu Rock Fest 10. i 11. avgusta u Starčevu

11. Ex Yu Rock Fest biće održan 10. i 11. avgusta u Starčevu. Prve večeri nastupiće kultni folk-rokeri iz Sarajeva, grupa “Nervozni poštar”, i tribjut bend “Vesele osamdesete” (Kragujevac). A u nedelju će pred publikom zasvirati legendarna “Yu grupa” i mladi pank rokeri “Sindrom” (Pančevo). Ulaz na sve koncerte je besplatan.
– Ne postoji grupa koja nešto znači a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11. godina (Ex Yu Rock Festa) bilo je krajnje vreme da i “YU grupa” nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju “Crnog leptira”, “Čudnu šumu”, “Mornara”, “Od zlata jabuka” i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave! – najavio je basista “Yu grupe” Žika Jelić učešće svog benda na Ex Yu Rock Festu.

Program 17. BBF-a: Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana

Pevač i gitarista “Sindroma” Miomir Adamović izrazio je zadovoljstvo što je njegov bend dobio priliku da promoviše prvi album “Navodna ljubav” (2019). Kragujevačke “Vesele osamdesete” izvešće brojne klasike jugoslovenskog pop i roka, i verovatno rasplesaće prisutne. Sarajevski “Nervozni poštar” je poznat po hitovima “Ženim se”, “Jugo, Jugo”, “Cirkus Kolorado”, “Salko dinamitaš”…
– Nadam se da ćemo se lepo provesti i zabaviti. Mi ćemo dati sve od sebe. Uglavnom radimo naše turneje pod nazivom “Vremeplov”. Krećemo do naše prve ploče “Vazda gazda” (1985), pa dokle stignemo! – rekao je basista “Poštara” Dragan Đurđelija.

Grupa “Whitesnake” i srpska publika jači od oluje
11. Ex Yu Rock Fest 10. i 11. avgusta u Starčevu
Darko Ješić, Žika Jelić, Petar Andrejić, Dragan Đurđelija i Miomir Adamović, Foto: Promo

Na Ex Yu Rock Festu u Starčevu do sada su nastupali “Bajaga i Instruktori”; “Riblja čorba”; “Plavi orkestar”; “Partibrejkers”; “Atomsko sklonište”; “Van Gog”; “Psihomodo pop”; “Pekinška patka”; “Goblini”; “Hladno pivo”; “Ritam nereda”; “Majke”; “Babe”; Neno Belan; “Crvena jabuka”; “Jura Stublić i Film”; “Let 3″…
Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić podsetio je da koncepcija festivala “predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici”. Direktor Doma kulture Starčevo Darko Ješić istakao je da ta ustanova 11 godina pruža podršku festivalu, i da je “siguran da će zabava biti dobra”.
Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde