100 hiljada muzičara za promene / Srbija 2019: Koncert 28. septembra

0
105
100 hiljada muzičara za promene / Srbija 2019: Koncert 28. septembra

Podrška srpskih muzičara međunarodnoj akciji “100 Thousand Musicians For Change”.

U subotu, 28. septembra, u prostorijama Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS, Mutapova 12) osmi put će biti održan srpski koncert u okviru međunarodne akcije “100 hiljada muzičara za promene”. Tog dana, muzičari u 120 zemalja širom sveta sviraće za globalne promene i bolju budućnost.

Rok grupa “Grešnici” objavila spot za pesmu “Tvoje oko nebo je”

Akciju je pokrenuo 2012. godine profesor Majkl Rotenberg sa Stanford univerziteta. Cilj joj je da umetnici iz celog sveta (muzičari; pesnici; performeri…) u isti dan, poslednje subote u septembru, upute glas razuma, bolje reći vapaj, moćnicima koji vladaju svetom da konačno dođe do promena na bolje – pravednijeg društva; manje gladi; ratova; izbeglica; više ljudskih prava…

Kako je nastala pesma “Jače manijače” Dina Dvornika

I ove godine su se odazvali muzičari i ostali umetnici iz celog sveta (više od 120 država), a dokumentacija sa svih događaja se čuva trajno u biblioteci Stanford univerziteta. Na beogradskom koncertu u URMUS-ovom klubu nastupiće bendovi: “Grešnici”; “Sorabi”; i “Best Before CRCB”. Svirka počinje u 22h, a ulaz je slobodan. Organizator za Srbiju je URMUS.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde