10. Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR” otvara “Mačak u čizmama”

0
34

Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru će organizovati jubilarni dečji festival.

10. Međunarodni pozorišni festival za decu "ZajeČAR" otvara "Mačak u čizmama"
Foto: Pozorište “Zoran Radmilović” Zaječar

Međunarodni pozorišni festival za decu “ZajeČAR”, deseti po redu, biće održan u zaječarskom teatru od 18. do 23. aprila. Na dečjem festivalu učestvovaće osam pozorišta iz Srbije, Kine, Francuske, Bugarske i Hrvatske, a otvoriće ga dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove zadužbine.

Ljubivoje Ršumović otvorio pozorišni dečji festival “ZajeČAR”

Prve festivalske večeri biće izvedena premijera predstave zaječarskog pozorišta “Mačak u čizmama” reditelja Spasoja Ž. Milovanovića. U subotu, 19. aprila, nastupiće ansambl Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca sa predstavom “Crvenkapica” i Pozorište lutaka Niš sa predstavom “Legenda o mesečevoj princezi”. U nedelju, 20. aprila, “Teatar de la Masju” iz Nice izvešće “Skriptograf”; a glumci Knjaževsko-srpskog teatra “Joakim Vujić” iz Kragujevca nastupiće sa predstavom “Ko nema u vugla, gugla”. U ponedeljak, 21. aprila, najmlađa publika može pogledati predstavu “Princeza na zrnu graška” Državnog lutkarskog teatra Vidin iz Bugarske. U utorak, 22. aprila, biće izvedena predstava “Uspavana lepotica” Narodnog pozorišta Priština. A, u sredu, 23.aprila, nastupiće umetnički ansambl iz provincije Henan u Kini.

8. BUDI: Ono što te čini srećnim! Konkurs otvoren do 20. aprila
10. Međunarodni pozorišni festival za decu "ZajeČAR" otvara "Mačak u čizmama"
“Ko nema u vugla, gugla”, Foto: Knjaževsko-srpski teatar “Joakim Vujić

Mališane će kao i predhodne godine zabavljati klovn Panajot Canev iz Pan teatra u Sofiji. Posebna atrakcija biće Žena-skulptura i bacači vatre “Barbaronite duo”, takođe iz Bugarske. U okviru dečjeg festivala biće organizovani brojni prateći programi. U foajeu Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” biće otvoren štand knjiga za decu izdavačke kuće “Srpska knjiga” iz Rume, gde je urednik bio nedavno preminuli Dobrica Erić, jedan od najznačajnijih srpskih pesnika koji je dečjem festivalu poklonio himnu.

Tokom trajanja dečjeg festivala dr Miodrag Maticki posetiće osnovnu školu “Desanka Maksimović” u Zaječaru; školu za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović”; i Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde