10. Gulini dani: Sedam predstava na repertoaru festivala u Petrovcu na Mlavi

0
76

U čast velikana srpskog glumišta Dragoljuba Milosavljevića Gule, u njegovom rodnom Petrovcu na Mlavi održaće se od 25. do 31. marta deseti, jubilarni pozorišni festival “Gulini dani”.

10. Gulini dani: Sedam predstava na repertoaru festivala u Petrovcu na Mlavi

Petrovačka publika će imati priliku da vidi sedam predstava, a posle svake će se, za glumačko ostvarenje večeri, dodeljivati plaketa “Dragoljub Milosavljević Gula”. Od ove godine uvedena je novina da će poslednje večeri festivala biti dodeljene nagrade za najboljeg glumca i glumicu festivala, kao i za najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu. Festival će se i ove godine održati u organizaciji Kulturno prosvetnog centra i Pozorišta “Bata Bulić”, a pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

“Gulini dani”: Završena smotra glumačkih ostvarenja u Petrovcu na Mlavi

Organizacioni odbor festivala 10. “Gulini dani” doneo je odluku o ovogodišnjem repertoaru festivala. Festival će otvoriti domaćin, Pozorište “Bata Bulić” premijerom predstave “Sumnjivo lice”, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Miloš Jagodić. Posle toga, publika će moći da pogleda nastup “Draf teatra” iz Tuzle (BiH) sa predstavom “Evropejci” po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Dragana Stajića. Treće večeri na repertoaru je predstava “Policajci” Pozorišta “Janko Veselinović” iz Bogatića u režiji Ivana Tomaševića.

4. Pozorišno proleće: Sedam predstava u takmičarskom programu
10. Gulini dani: Sedam predstava na repertoaru festivala u Petrovcu na Mlavi

Amatersko pozorište Kovin nastupiće četvrtog dana smotre. Oni će izvesti “Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja” po tekstu Ive Brešana, a u režiji Jovana Grujića. Pete večeri na festivalu će gostovati glumci Gradskog pozorišta Jagodina. Oni će izvesti komad “Pidžama za šestoro” po tekstu Marka Kamoletija, a u režiji Velimira Mitrovića. Predposlednje dana festivala publici će se predstaviti glumci Centra za kulturu Berane. A, izvešće predstavu “Ne mogu da platim i neću da platim” po tekstu Darija Foa, a u režiji Gorana Bjelanovića. Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Beograda predstaviće se predstavom “Frenki i Džoni”. Nju je režirala Tea Pukarić po tekstu Terensa Meka Nelija.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde