10. Bedem fest: “Prašiće” u Nikšiću “Brejkersi” i “KKN”

0
88

Deseti, jubilarni, Bedem fest održaće se od 2. do 4 avgusta na gradskoj tvrđavi Bedem u Nikšiću.

Organizatori su već najavili neka imena koja će nastupiti na ovogodišnjem festivalu na bedemima starog grada – “Svemirko”, Madam Piano, Dr Nele Karajlić, “Osma sila”… Njima se sada pridružuju članovi još dva benda, stari znanci Bedem festa. “Prašiće” u Nikšiću ovog leta i “Partibrejkers” i “Kanda, Kodža i Nebojša” (KKN).

10. Bedem fest: "Prašiće" u Nikšiću "Brejkersi" i "KKN"

– “Srce kuca tu je” bio je slogan malog jubileja, petog izdanja Bedem festa. “Partibrejkesi” su zaštitni znak Bedem festa i sa pravom jedni od nosilaca desetog, jubilarnog izdanja – kaže Petar Šundić, direktor festivala.

10. Bedem fest: Stiže Nele Karajlić, a posle 30 godina biće ponovo na okupu “Osma sila”

– “Kanda, Kodža i Nebojša” su na neki način simboli samih početaka i velike borbe Bedem festa. Bend se jako raduje svakom našem uspjehu. Oliver i ekipa su definitivno pozvani da otvore 10. Bedem fest, naročito u trenutku kada promovišu svoj novi album – objašnjava Šundić.

A iz organizacije Bedem festa ne miruju, odlučni su kao i uvek. Pripreme su uveliko u toku, pišu se projekti, već je na pomolu tradicionalna regionalna turneja. Biće prisutni na Beogradskom Manifestu, pa na finalu regionalnih partnerskih demo festivala, a najpre na festivalu “Omladina” iz Subotice sa kojeg uvek dolaze zanimljivi pobednički bendovi. Put dalje vodi u Hrvatsku, bliži se finale Hrvatskog demo rok festivala.

10. Bedem fest: Madam Piano i bend “Svemirko” na zidinama starog grada
10. Bedem fest: "Prašiće" u Nikšiću "Brejkersi" i "KKN"

– Opet sjajni bendovi iz godine u godinu sa ovog festivala dolaze na Bedem fest – kaže Petar koji je ujedno član žirija oba navedena festivala. – U toku je i Bunt rok festival, koji ove godine obeležava mali jubilej, petogodišnjicu. Naročito se radujemo Beogradskom manifestu, sajmu festival i manifestacija u Beogradu, baš na kultnom Kalemegdanu. U saradnji sa nacionalnom Turističkom organizacijom i Ministarstvom održivog razvoja i turizma već radimo na osmišljavanju programa i koncepta kako bi bio zanimljiv za privlačenje i dolazak velikog broja posetilaca. Sjajna prilika za privlačenje turista u Crnu Goru i Nikšić. A festivali su naš ogroman potencijal i razlog dolaska velokog broja ljudi iz svih krajeva – ističe Petar Šundić.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde