10. Bedem fest: Stiže Nele Karajlić, a posle 30 godina biće ponovo na okupu “Osma sila”

0
154

Deseto izdanje Bedem festa održaće se na zidinama starog grada Bedema u Nikšiću od 2. do 4. avgusta.

Pripreme za jubilarni muzički festival su u toku, a kako kažu organizatori – avantura se nastavlja. Poznata su nova imena izvođača, koji će se potruditi za dobru atmosferu i zabavu posetilaca. U Nikšiću će početkom avgusta nastupiti i dr Nele Karajlić i kultni bend iz ovog grada “Osma sila”.
– Na Bedem festu nema sile, sve je milo i po dobru spominje se! – kroz osmeh komentariše direktor festivala Petar Šundić.

10. Bedem fest: Madam Piano i bend “Svemirko” na zidinama starog grada
10. Bedem fest: Stiže Nele Karajlić, a posle 30 godina biće ponovo na okupu "Osma sila"

– Sve nas čeka neizmjerna količina pozitivne energije na desetom Bedem festu. Rekao sam Vam da se dobro pripremite jer su ovogodišnji izvođači baš baš baš fenomenalni. Tako smo ponosni da je Bedem fest probudio osjećaj i oživio lični i kolektivni doživljaj koncerta i live nastupa. Naši izvođači znaju đe dolaze a Nikšić ima višegeneracijsku tradiciju i publiku. Tvrđava nas sve povezuje. Stari Grad Bedem odškrinuo je svoja vrata! Muzika je tako važna i tako bitna, i samo joj se treba prepustiti i voljeti i sebe i drug! – ističe Šundić.

– Prije deset godina rekao sam profesoru Bobu Dobriloviću hajde “Osma sila”, pa Vi ste postavili temelje poštovanja, vaspitanja i vrijednosti koje su neprolazne. Generacije su odrastale uz Vaše pjesme. Bobo me nikada nije odbio, samo smo odlagali ovaj trenutak. Nikšić zna o čemu se radi. Bambaraaa, ipak je ovo grad avangarde, da ne zamjere drugi. Znao sam da će se ovo dogoditi. Nikada ne odustajte od Vaših snova i samo radite ono što Vas čini srećnim! – iskren je Petar.

Dr Neletu Karajliću nagrada “Momo Kapor”
10. Bedem fest: Stiže Nele Karajlić, a posle 30 godina biće ponovo na okupu "Osma sila"

“Osma sila” se povodom Bedem festa nakon više od 30 godina definitivno okuplja u originalnoj postavi.
– Šta reći? Kakav osjećaj radosti i ponosa za sve nas iz  Nikšića i za sve dobronamjerne ljude odakle kod da nam dolaze. Svi su dobrodošli! – ističe Petar.

– Za dr Neleta Karajlića možemo reći da je tata, car, gospodin, “običan” i tako dobronamjeran. Sve je teklo lagano i spontano u razgovorima oko dogovaranja nastupa. To je taj šmek. Ili jesi ili nijesi. Jedva čekamo da ugostimo personu koja je ostavila veliki trag. Biće nam potrebna dobra fizička kondicija za ovaj nastup jer je energija njegov zaštitni znak – ističu iz organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde