10. ARLEMM: Master klas i koncert Stefana Milenkovića u Arilju

0
142

U Beogradu, na Cvetnom trgu, 1. juna je otvorena izložba fotografija “Umetnički karavan”, koja prikazuje prvih 10 godina ariljske letnje umetničke manifestacije. Izložba se nastavlja u 10 gradova širom Srbije. Iz Beograda kreće 8. juna, da bi došla u Arilje 20. jula, na dan otvaranja festivala ARLEMM 2019.

10. ARLEMM: Master klas i koncert Stefana Milenkovića u Arilju
Otvaranje izložbe na Cvetnom trgu, gde je orkestar “Metamorfozis” privukao prolaznike da zastanu i saznaju šta je ARLEMM, a bend “Jazzerdjanga” sve je razmrdao, Foto: ARLEMM

Jubilarni, 10. ARLEMM održaće se od 20. jula do 4. avgusta. A, jedan od glavnih izvođača i predavača biće proslavljeni violinista Stefan Milenković. Njegov trodnevni master klas održaće se 30. jula do 1. avgusta u Arilju. Uz master klas Stefan će održati i motivaciono predavanje za sve ARLEMM polaznike, kao i koncert za posetioce festivala.

STEFAN MILENKOVIĆ: Bez strasti za umetnošću nemoguće je uspeti
10. ARLEMM: Master klas i koncert Stefana Milenkovića u Arilju

– Nemamo ništa od toga da živimo u strahu. Ako imamo misao o strahu, to proizvodi osećanje straha i zato je važno da promenimo misao, da mozgu pošaljemo drugu informaciju. To je disciplina koja se vežba. I staloženost se vežba u miru, da bi se kasnije moglo primeniti u bilo kojoj drugoj situaciji! – rekao je Stefan Milenković na Motivacionom predavanju “Živi život u svom ritmu”, koje je održano u Uśću u decembru 2018.

ARLEMM 2017 u Arilju otvoren Mocartovom simfonijom
umetnički karavan 10. ARLEMM: Master klas i koncert Stefana Milenkovića u Arilju

Inače, dešavanja sa 10. ARLEMM-a biće prenošena uživo, putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da prate koncerte i ostale sadržaje manifestacije na Telenorovom YouTube kanalu. Pored Stefana Milenkovića, na manifestaciji u Arilju će do 4. avgusta koncerte održati i “Barcelona Gipsy Balkan Orchestra”, “Del arno bend”, “Ničim izazvan”, “Metamorfozis”, “Muzikon”…

– U onome što čujete na koncertima, vidite na fotografijama, osećate u atmosferi, u želji da uhvatimo zvuk u vremenu, predstavljena je jedinstvena misija, pedagogija, talenat i harizma! – poručuju organizatori ariljske manifestacije.

“Revolution”: Božo Vrećo, Stefan Milenković i “Sudar Percussion” obradili pesmu Žan-Mišela Žara

Redovni profesori ariljske letnje muzičke manifestacije držaće časove tokom 10. ARLEMM-a; na kreativnim radionicama polaznici će učiti da slikaju; crtaju; vajaju; recikliraju; praviće muzičke instrumente… Na programu manifestacije je i takmičenje u besedništvu. A, časovi individualne i grupne nastave održavaju se na najlepšim lokacijama u gradu Arilju: sala Kulturnog centra; Narodna biblioteka; porta i trpezarija Crkve svetog Ahilija; Gradska galerija… ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja; Opštine Arilje; kompanija Extreme intimo; i Telenor.

D. D. / Foto: ARLEMM

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde