“Kad porastem biću…”: Otvorene prijave za letnji kamp u Petnici

0
32

Kao i prethodne četiri godine, “Connecting” realizuje “Kad porastem biću…” obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola koji žele da postanu izvrsni.

"Kad porastem biću…": Otvorene prijave za letnji kamp u Petnici

Ove godine se uvode tri novine. Prva je da se centralni deo programa, šestodnevni letnji kamp, prvi put se održava u Petnici. Druga je onlajn priprema za kamp na temu timskog rada, koja će se desiti tokom leta. A treća se odnosi na sajam praksi i zanimanja, gde će polaznici pronaći svoje prve poslovne prilike.

– Primetili smo da mladi u našem okruženju imaju strah od neuspeha, da im nedostaje kreativno samopouzdanje, često smatraju da samo deca preduzetnika mogu da budu uspešni preduzetnici i da im nedostaju dobri uzori. To su stvari koje želimo da promenimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje potencijale! – kaže Deniz Hoti iz “Connectinga”.

Završen edukativni kamp u Mokrinu: Kad porastem biću… srećan i svoj!

Osnovna ideja “Kad porastem biću…” programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Ovaj program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne i informisane odluke o svojoj budućnosti.

– Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoje znanje sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru “Kad porastem biću…” Srećni smo što će se šestodnevni kamp prvi put organizovati u Istraživačkoj stanici Petnica. Učesnici kampa će istraživati oblast 4.0 industrije, potom praviti scenarije i svoje kratke filmove o uticaju tehnologije na ljudske živote – objašnjavaju organizatori obrazovnog programa.

Kampanja “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”: Vratimo obrazovanje na vrh piramide potreba

Kako kažu, program je polu-subvencionisan, ali se plaća, nije besplatan. Međutim, to ne znači da će primiti svakoga ko plati.
– Baš naprotiv – imamo jako ozbiljne kriterijume i primićemo izuzetno motivisane i radoznale tinejdžere koji su spremni na naporan rad koji im je potreban kako bi na vreme doneli informisane odluke o svojoj budućnosti. Informacije o ceni kotizacija su dostupne na zvaničnoj stranici programa OVDE – naglašavaju iz “Connectinga”.

– Program čini pet pažljvo osmišljenih celina: 1. Informisanje mladih, putem nedeljnih onlajn vebinara; 2. Unapređenje “mekih veština”, priprema za kamp, kroz onlajn vebinare i kurseve na temu timskog rada i asertivne komunikacije, u partnerstvu sa Krojačevom školom; 3. “Kad porastem biću…” kamp, šestodnevni letnji kamp dešava se u Istraživačkoj stanici Petnica; 4. tromesečni mentorski program, 1:1 rad sa profesionalcima iz različitih industrija; 5. Sajam praksi, jednodnevni događaj tokom kojeg najbolje kompanije sa ovih prostora upoznaju “Kad porastem biću…” polaznike i predstavljaju svoje programe praksi – pojašnjavaju organizatori programa.

Film “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”: 10 projekcija u 10 gradova Srbije

Nakon značajnih rezultata tokom prethodne dve godine, Dostignuća mladih u Srbiji će i ove godine dati pet stipendija svojim ambasadorima. Tako će ih nagraditi za naporan i posvećen rad u procesu stvaranja učeničkih kompanija.
Prijave su otvorene do 20. juna, a možete se prijaviti popunjavanjem onlajn forme OVDE. Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu “Kad porastem biću…” programa.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde