ZELE LIPOVAČA: Odustao od prodaje “gibsona” starog četiri decenije

0
958

Nedavno je Zele Lipovača iz “Divljih jagoda” boravio u Londonu, gde je našao kupca za svoju gitaru, ali se u poslednjem trenutku predomislio i odlučio da je ipak zadrži.

zele divlje jagode london
Zele u Londonu, Foto: Facebook / Divlje jagode

Zele Lipovača je čvrsto bio rešen da proda svoj instrument, koji poseduje 40 godina. “Gibson” gitaru davno je kupio u Londonu, na njoj je snimio brojne albume, između ostalog i čuvene “Motore”. Preko kanala gitarskih znalaca u svetu dao je oglas za prodaju, mnogi su se raspitivali i onda se pojavio ozbiljan kupac. Grad u kojem je gitara kupljena, trebalo je da postane ponovo njen dom. Ali, prodavac je promenio mišljenje i odustao od prodaje

Zele Lipovača
Predomislio se i odustao od prodaje gitare, Foto: Facebook / Divlje jagode

Tokom dogovora sa brojnim stručnjacima u Londonu koji su gitaru pregledali, Zeleta je put odveo u Denmark Street, gde se nalaze najpoznatije prodavnice gitara i stručnjaci za procenu instrumenata. Upravo u Orange guitar shopu, pre četiri decenije Lipovača je pazario svog “gibsona”. Umesto da dođe do primopredaje gitare kupcu, Zeletu su očigledno “proradile” emocije, predomislio se i odustao od prodaje. Kupac je na sreću imao razumevanja i nije se naljutio. A Zele je odlučio da će na svom “gibsonu” snimiti naredni album “Divljih jagoda”.

Inače, osim rada u “Divljim jagodama”, Zele će ovog leta naći slobodnog vremena i za solo projekte. Namerava da uskoro u Istanbulu snimi spot za singl “Aksam in Instanbul”, sa njegovog albuma “Internal Waves of Love” objavljenog lane.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde