RADKO POLIČ: Skoro da sam otišao na drugi svet

0
1361

Radko Polič od nedavno ima ugrađen bajpas i osam stentova. Glumac se oporavlja kraj sina na ostrvu u Jadranskom moru.

radko polič
Foto: Printskrin YouTube

Glumac Radko Polič (74) i pored zdravstvenih problema, profesionalno je aktivan.  Najviše radi u pozorištu, mada povremeno ima angažmane na televiziji i filmu.

PERO ZUBAC: Ideala sve manje, proračunatosti sve više

– U julu imam predstave na Brionima sa Radetom Šerbedžijom u teatru “Ulysses”. Očekuju me nova izvođenja predstave “Šekspirove ljetne noći – varijacije”, gde tumačim glavnu rolu. Trenutno nabijam kondiciju i pitam se da li ću to moći odraditi ili ne. Nadam se da hoću – izjavio je za “Dnevni avaz” Polič, koji se još oporavlja nakon hiruške intervencije koju je imao pre nekoliko meseci.PETAR PECA POPOVIĆ: Operacija kao tehnički pregled

– Glumački sam skroz aktivan i sada, samo sam morao prekinuti, jer sam u decembru skoro otišao na drugi svet! Imao sam srčanih problema, bilo je vrlo komplikovano, spašavali su mi život! Jer, dobio sam MRSA-u, bolničku bakterijsku upalu pluća, tako da nisu znali da li da me operišu ili spašavaju. Onda su me spasili, pa operisali. Dobio sam pejsmejker i osam stentova. Ali, zbrisao sam im iz bolnice u Ljubljani, jedva dogurao do ostrva Unije, gde imam kuću.

radko polič
Foto: Printskrin YouTube

– Tu mi živi sin Mateuš. Brine se o meni, tako da sada nabijam kondiciju. Morao sam otkazati jednu predstavu u Ljubljani, jer trenutno nemam nikakvu energiju za pozorišnu scenu. Ta upala pluća i sve ostalo totalno me je iscrpelo. Bolje se osećam, mogu malo hodati. Kada sam tek došao na ostrvo, popeo sam se na jedno brdo, ali kada sam se morao vratiti, nisam mogao. Sad je mnogo bolje, lepo je vreme, tako da sam sa sinom ispred kuće, sedimo, pričamo, zezamo se – kaže glumac.

ŽELJKO BEBEK: Političke stavove ne iznosim u javnost

Inače, Polič se tri puta ženio, njegove supruge bile su Rozalija Hace, Milena Zupančič i Barbara Levstik, sa kojom ima sina.

Radko Polič i Milena Zupančič
Sa bivšom suprugom Milenom Zupančič radi zajedno u teatru
Foto: Printskrin YouTube

– Moj sin Mateuš je moj najbolji prijatelj. I on, kao i ja, nije oženjen. Dve moje bivše supruge su već otišle kod Svetog Petra, Rozalija i Barbara su umrle. A, sa Milenom dosta radim, baš smo i poslednju predstavu u Ljubljani napravili zajedno. Ja sam samac, otprilike, 25 godina, prošlo je četvrt veka kako sam se treći put razveo. Ali, seksualno sam još živ! Jer, kada se kaže samac, onda se misli i na to. E, pa ne. U svakom slučaju, mrdnem još. Imamo sin i ja neke prijateljice koje nas teše.

Izvor: Dnevni avaz

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde