JOVAN I VIKTOR SAVIĆ: Otac bluzer i sin glumac u seriji “Pet”

0
4292

Jednu od glavnih muških uloga u seriji “Pet” tumači naturščik – otac popularnog glumca Viktora Savića.

JOVAN I VIKTOR SAVIĆ: Otac bluzer i sin glumac u seriji "Pet"
Viktor i Jovan Savić, Foto: Printskrin RTS

Jovan Lole Savić je muzičar, pevač, bluzer i jedan od osnivača benda “Zona B”. Ulogu Bogdana Stanića, ujaka Natalije (Hristina Popović) u projektu “Intermedia Network”, dobio je potpuno slučajno.
– Pre tri godine sam radio na projektu “Rok majstori”. U Jutarnjem programu RTS-a najavljivao sam koncert u Zvezdara teatru, a reditelj Balša Đogo je baš gledao tu emisiju. Nismo se poznavali. Raspitivao se o meni i saznao da sam Viktorov tata. Tako smo stupili u kontakt – kaže Jovan.

RTS: U martu startuju serije “Moja generacija Z”, “Pet”, “Grudi” i “Kralj Petar Prvi”
JOVAN I VIKTOR SAVIĆ: Otac bluzer i sin glumac u seriji "Pet"
Hristina Popović i Jovan Lole Savić u seriji “Pet”, Foto: RTS

– Meni je bilo čudno, zvali su me ekipa i reditelj na razgovor. I onda su mi pola sata pričali o tome ko je glavna glumica, kako postoji lik u seriji koji ima 65 godina… Ništa mi nije bilo jasno – niti sam žensko, niti imam 65 godina. Onda mi je reditelj rekao da želi zapravo da Jovan igra u seriji, pokazao mi sliku iz Jutarnjeg programa gde je video mog oca da gostuje. Slučajno je došlo do toga da je to moj tata. Zvali mene na razgovor, a ulogu dali tati! Tek je posle napisao ulogu i za mene u seriji – smeje se Viktor, koji se u seriji pojavljuje od pete epizode.

MILENA RADULOVIĆ: Usavršava ruski, radi master i čeka nove uloge
JOVAN I VIKTOR SAVIĆ: Otac bluzer i sin glumac u seriji "Pet"
Jovan sa svojim bendom, Foto: Promo

Muzičar se nikada ranije nije bavio glumom.
– Kada su mi ponudili ulogu, nisam znao šta da radim. Pitao sam sina i on mi je dosta pomogao u donošenju odluke. A i kasnije kada sam gradio lik. Snimao sam seriju godinu dana. Inače sa sinom nemam zajedničkih scena – otkriva stariji Savić za RTS. Jovan je u penziji, i pre nekoliko godina je oformio grupu “Lole i Radio Blues Band”, sa kojom svira po klubovima.
– Odigrao sam tu ulogu koja mi je legla. Postoji čak neka sličnost između mene i tog lika, negde daleko, ali nisam baš siguran da mogu da se nazovem glumcem. Mi naturščici smo tu kao ispomoć i nove face u tom svetu, kao osveženje – rekao je Jovan Savić.

“Balkanska međa” rasplakala moskovsku publiku
JOVAN I VIKTOR SAVIĆ: Otac bluzer i sin glumac u seriji "Pet"
Viktor Savić, Foto: Printskrin RTS

Viktor smatra da se njegov otac odlično pokazao kao glumac. Kaže da su i komentari prijatelja odlični.
– Prolazili smo naravno zajedno kroz tekst. On je to u početku bubao, a ja sam mu rekao da s tim mora da prekine, i da ne treba da pravi neki lik od sebe, već da sve prilagodi svom govoru. Onda je on to učinio i oprirodio je svaku svoju rečenicu! – priča mlađi Savić, koji u “Pet” igra Voju, pripadnika Protivterorističkih jedinica, koji radi na aerodromu.
– Moj lik se uključuje iz senke i opstruiše priču. Pola glavnih likova u seriji ne zna ni ko sam ja, niti ćemo se sresti. Ja u stvari rešavam jedan svoj privatni problem preko njihovih leđa – ponešto je otkrio Viktor o seriji.

Glumica Hristina Popović osvojila medalju na državnom prvenstvu u Olimpijskom triatlonu

Kada je reč o glumčevim ostalim aktivnostima, rado pominje “Teatar na brdu”.
– “Teatar na brdu” je uhvatio zalet, teško je ostati na površini i održati sve to, ali nama trenutno, kako izađe repertoar – momentalno se rasproda. To je skoro 500 mesta u novom teatru. Tek sada vidimo da su ljudi čekali pozorište na Čukarici – ponosan je Viktor.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde