SAŠA MATIĆ: Neopravdani zbog Šabana Šaulića

0
389

Saša Matić se prisetio kako je upoznao Šabana Šaulića i kakav nadimak mu je kolega nadenuo.

Mnogi ne znaju da se Saša Matić odaziva na nadimke – Drvarko, Robot i Mili. Tako ga naime oslovljavaju pojedini saradnici i njegovi prijatelji.

– Šaban Šaulić me zove Drvarko, jer sam rođen u Drvaru, tekstopisac Jelena Trifunović obično kaže Robot, a to objašnjava time da kod mene nema iskakanja, pošto nikad ne kasnim, precizan sam, odgovoran i znam šta želim. A pojedini drugari često me oslovljavaju i sa Mili – objasnio je popularni pevač.

Šaban Šaulić i Saša Matić, Foto: Z. K. Munja
Dugogodišnji prijatelji, Foto: Z. K. Munja
SAŠA MATIĆ: Šareni svet iza crnih naočara

– Nikada neću zaboraviti kada sam i kako upoznao Šabana. Bilo je to 1995. u restoranu „Šumadijski trg“ dok sam bio srednjoškolac. Sredina nedelje, ja ranije pošao da spavam, pošto me je sutradan čekao naporan dan u školi, harmonija, istorija muzike i solfeđo. Pred ponoć je zazvonio telefon, i mojoj majci je harmonikaš Ratko Jovanović, koji je svirao u pomenutom restoranu gde sam rado odlazio i pevušio, da me odmah probudi. Morao sam da dođem, jer se pojavio Šaban, glavom i bradom. Za tili čas sam se rasanio, obukao i prosto odleteo u kafanu. Ništa više nije moglo da me zadrži u kući, pa ni da mi je neko rekao da ću ako ostanem dobiti sedmicu na lotou – smeje se Sale i dodaje da je ta noć bila za njega nezaboravna, upoznao je legendarnog pevača, koji ga je opčinio, pevao je pred njim i ostali su skupa do 7 sati ujutro.

– Pošto su mi časovi počinjali u 8 sati, naravno da nisam otišao u školu. Zaspao sam srećan i zadovoljan. A druženje sa Šabanom se nastavilo i traje do danas.

Šaban je ispričao još jednu njihovu zajedničku anegdotu.
– Pre nekoliko godina Sale i ja smo se našli na porodičnom slavlju kod našeg drugara, muzičara Dragana Ćirkovića Ćire. Orila se pesma, pa je Drvarko otpevao „Sanelu“, „S namerom dođoh u veliki grad“, „Golubicu“, „Dođi da ostarimo zajedno“ i još neke moje hitove. E, onda sam mu rekao:“Kako te, bre, nije sramota da skineš sve te trilere i ostale ukrase u pevanju?! Pa, je l’ to znači da ja sad mogu da idem u penziju?“ Naravno, da sam se našalio, jer je fantastično sve izveo – pohvalio je Šaulić kolegu.

D. Dušanić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde