PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Šta nas čeka u drugoj sezoni “Državnog službenika”

0
154

Nakon tri meseca prikazivanja na kanalu Superstar TV emitovana je finalna epizoda serije “Državni službenik”.

PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Šta nas čeka u drugoj sezoni "Državnog službenika"
Milan Marić i Predrag Gaga Antonijević, Foto: Promo

Na odjavnom špici pisalo je “Kraj prve sezone”, pa se gledaoci već raduju i s nestrpljenjem iščekuju novi ciklus. Tvorac ovog projekta, reditelj Predrag Gaga Antonijević, kaže da je kraj logičan i otkriva šta nas čeka u drugoj sezoni.

*Da li vam je najteže bilo da završite seriju?
– Imali smo jasnu priču koja je odredila celu sezonu. Mislim da je ovo jasan kraj koji proizilazi iz glavne teme. Međutim, nije to kraj. Ima još jedna scena koja se dešava u mom selu Gostilju. Ona je bitna ne samo zbog ličnih života glavnih junaka već kao najava naredne sezone. U nastavku će veću i značajniju ulogu imati Žarko Laušević zajedno s Tihomirom Stanićem. Kraj je razrešio neka porodična pitanja, ali i najavio ono što dolazi. U sledećoj sezoni ćemo gledati zanimljive događaje. Lauš kao Pomorac biće umešan u veliku priču oko trgovine oružjem. U isto vreme, Milena Radulović će se tajno infiltrirati u jednu organizaciju. Snimanje je planirano za drugu polovinu septembra – rekao je za “Kurir” Predrag Gaga Antonijević.

Berlinale 2019: Milan Marić “Evropska zvezda u usponu”
PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Šta nas čeka u drugoj sezoni "Državnog službenika"
Zagovornik novog patriotizma – Gaga Antonijević, Foto: Zaspanka za vojnike

*Ova serija je izazvala burnije reakcije nego “Ubice moga oca”.
– Nisam iznenađen. “Ubice” su donele novi žanr na TV, ali je “Službenik” napravio novi iskorak. DB je prisutan u našim životima. Meni je bilo jasno od samog starta da će ta serija biti uspešna. Telekom Srbija je imao hrabrosti da uđe u ceo projekat i da nas podrži, na čemu sam im zahvalan.

*Ko vuče konce u Srbiji?
– Želimo to da otkrijemo u nekoj od narednih sezona serije. Polako ćemo da ljuštimo tu bananu i da dođemo do nekog objašnjenja.

ŽARKO LAUŠEVIĆ: Naš mentalitet nije se promenio vekovima

*Da li je Milan Marić bio prvi pik za ulogu Lazara?
– Ulogu je dobio na kastingu. Nisam čak ni znao da je ranije radio s Dimitrijem Vojnovim. Bilo je nekoliko predloga za tu ulogu. Najviše sam lutao oko tog lika, jer sam želeo da ga igra neko stariji. Međutim, shvatio sam da je Marić glumac koji ima neku dubinu i ume da valja vrlo kompleksne likove.

PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Šta nas čeka u drugoj sezoni "Državnog službenika"
U nastavku će veću i značajniju ulogu imati Žarko Laušević, Foto: Superstar TV

*U svakoj svojoj seriji imate i po jednog junaka pripadnika LGBT populacije…
– Ja sam sprski nacionalista koji se zalaže za gej brakove. Bilo mi je važno da u seriji imam LGBT osobu koja radi za BIA. U Americi imam mnogo gej prijatelja.

“Ubice moga oca” najbolja serija na festivalu FEDIS

*Govorite stalno da nam je potreban novi patriotizam u Srbiji.
– Zagovornik sam tog novog patriotizma. Bez toga nam neće biti spasa. Bilo je povike da je služba glorifikovana u “Državnom službeniku”, a nije. Odali smo joj počast, a bilo je perioda i kad se nisu proslavili na domaćem planu. U DB ima mnogo časnih ljudi koji rade u BIA. A mi smo morali da kreiramo mit o nekom srpskom Bondu da bi ga možda neko kasnije razgrađivao. Novi patriotizam je ključ obnove zemlje, duhovne i materijalne.

*Da li je realno da nam se dogodi teroristički napad u Beogradu koji ste prikazali?
– Naravno, to jeste i nije nešto što se dešava nekom drugom. Mi se tu ozbiljno šetamo po ivici noža. Ovu Srbiju je teško održati, a posebno je nejasna situacija sa Kosovom. A islamski terorizam je moguć i opasan i treba biti svestan toga.

“Zaspanka za vojnike”: Aleksandra Kovač napisala i otpevala pesmu “Najduža noć”
PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ: Šta nas čeka u drugoj sezoni "Državnog službenika"
Reditelj Miroslav Lekić i glumac Milan Marić na snimanju “Državnog službenika”, Foto: Facebook / Lekić Miroslav

*Šta vam je bilo najteže?
– Da sklopim kasting. U startu sam morao da izbacim glumce iz “Ubica mog oca”. Imao sam mnogo sreće da otkrijem nove mlade glumce. Sad imamo rezultat da možemo da stanemo na crtu svakoj stranoj serije. Ponosan sam.

*Za dve nedelje krećete da snimate nastavak “Ubica mog oca”. Da li će lik Vuka Kostića ostati živ?
– Vuk je tu. Mnoge stvari će se za njega promeniti. Seriju je prvi put pisala Nataša Drakulić bez mene.

NEBOJŠA DUGALIĆ: Žao mi je što sam morao da odbijem ulogu u “Montevideu”

*Kada ćemo srpske serije gledati na HBO i Netfliks platformi?
– Mi kod HBO i Netfliksa još nismo došli na dnevni red kao zemlja. I “Novine” nisu pravilo, već izuzetak. Serija je uzeta zbog jedne firme iz Izraela, a ne Hrvata. Za jedno dve godine će početi i naši naslovi da se pojavljuju. Za mlade autore savet je da serija koja može da ide u inostranstvo mora da bude žanrovski čista i samoobjašnjavajuća. Treba bežati od lokalnih pojmova koji opterećuju.

E. A. / Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde