MIRJANA KARANOVIĆ: Mene ili obožavaju ili mrze iz dna duše

0
365

Glumica Mirjana Karanović uvek je javno govorila otvoreno i bez “dlake na jeziku”. Zbog kritičkih opaski, kako kaže, propustila je priliku da bude opšte prihvaćena glumica.

Mirjana Karanović na radioci glume u okviru Ravno Selo Film Festivala, Foto: Promo
Mirjana Karanović, Foto: Ravno Selo Film Festival / Promo

Popularna glumica Mirjana Karanović u intervjuu za hrvatski portal Jutarnji osvrnula se na pozorišni život u srpskoj prestonici

Cinema City: Mirjani Karanović i Miši Miloševiću nagrade IBIS

– Beograd je ušao u jedan mediokritetski period u pozorištu i nema ljudi koji vode te ustanove da su ličnosti i autoriteti. Uglavnom pozorišta vode glumci koji su u dobrim odnosima s ansamblom i oni se snalaze. Glavno je da svi dobiju platu, da se nekako izgura i to je jedna prilično neinspirativna situacija u kojoj nema ničega. Ni drame, ni dramatičnosti, ni umetničkih incidenata. A, niti ličnosti koje uznemiravaju i pokreću- izjavila je Mirjana za hrvatski medij.

Sarajevska glumica Zana Marjanović snima filma sa Frankom Nerom

Printsrkin Instagram / Mirjana Karanović
Printsrkin Instagram / Mirjana Karanović

Karanovićeva je rekla i da ju je britak jezik neretko koštao, ali da zbog toga nije žalila.
– Mene ili obožavaju ili mrze iz dna duše! Propustila sam priliku da budem opšte prihvaćena narodna glumica zbog svojih kritičnih opaski na srpsko društvo i ono što smo prošli. Zamerali su mi i da sam kao žena bila agresivna u svom mišljenju. Ali, sve je to nepovratno i nikada neću imati status opšte omiljene glumice.

Legende na Brionima: Pre tri decenije bili su u centru pozorišne pažnje

Inače, Mirjana Karanović u Hrvatskoj je gostovala povodom predstave “Novo doba”, a uveliko priprema i scenario za novi film o ženskoj sudbini na kojem radi sa Ognjenom Siviličićem.

Izvor: jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde