MILENA RADULOVIĆ: Usavršava ruski, radi master i čeka nove uloge

0
2113

Mladu glumicu Milenu Radulović šira javnost upoznala je i zavolela kao Lolu u seriji “Jedne letnje noći”. Tokom novogodišnjih praznika na RTS je emitovana pilot epizoda nove domaće krimi serije “Pet”, gde takođe tumači jednu od glavnih rola, a koja će s proleća biti na malim ekranima. Do tada, publika je može videti u bioskopima u filmu “Patuljci sa naslovnih strana” Milorada Milinkovića.

Foto: Facebook / Milena Radulović
Foto: Facebook / Milena Radulović

Milena Radulović (22) je Beograđanka. Kao dete pohađala je časove glume u dramskom studiju reditelja i scenariste Mike Aleksića i njegove supruge Biljane. U srednjoj školi odlučila je da joj dotadašnji hobi postane profesija. Umesto da nastavi porodični biznis i bude “stručnjak za automobile”, a za dlaku i novinar (s obzirom na to da je položila prijemni na Fakultetu političkih nauka), Milenu je put je odveo na Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je maja 2017.

„Patuljci sa naslovnih strana“ stigli na veliko platno

serija jedne letnje noći Milena Radulović , Vaja Dujović i Ivana Dudić
U seriji “Jedne letnje noći” – Milena Radulović, Ivana Dudić i Vaja Dujović, Foto: Promo

– Bavila sam se plesom, plivanjem i tenisom, govorim engleski i ruski. Volim da putujem i da čitam – rekla je Milena o sebi na početku razgovora za Filmski centar Srbije.

* Kako je protekao rad na “Patuljcima”?
– Protekao je u radosti, smehu i slozi. Rad na ovom filmu mi je mnogo značio i svakodnevno prijao, zbog atmosfere na setu, divnih kolega kojima sam bila okružena. Svakog dana rad je bio prožet zabavom, a ja sam iz dana u dan učila nove stvari i sticala iskustvo.

Nova serija u Novoj godini: Kriminalistički triler „Pet“

Kao Žaklina u “Patuljcima”, Foto: Promo

* Da li je bilo teško pronaći pristup liku koji vam je poveren?
– Nije bilo teško. Žaklina je jedna od mnogih mladih devojaka koje hodaju Beogradom. I ja se osećam kao da Žaklinu dobro poznajem.

* Mladi glumci često kažu da je saradnja sa iskusnijim kolegama dragocena. Da li je tako bilo i tokim rada na ovom filmu i, ako jeste, šta ste novo naučili?

Film “Patuljci sa naslovnih strana” premijerno u Austriji i Nemačkoj

Reditelj i scenarista filma Milorad Milinković i glumice Jelena Đukić i Milena Radulović na crvenom tepihu, pre specijalne projekcije filma Patuljci Cineplexx
Glumice Milena Radulović i Jelena Đukić sa rediteljem i scenaristom filma “Patuljci sa naslovnih strana” Miloradom Milinkovićem, Foto: Cineplexx Srbija

– Naravno da jeste. Naučila sam s kakvom energijom se dolazi na set i koliko je takav pozitivan pristup vazan za sve ljude. I shvatila sam da je to raspoloženje u stvari pravi profesionalizam. Naučila sam da budem koncentrisana u trenutku kada je potrebno, kada se radi, kao i kako da sačuvam svoju energiju za ono sto je suštinski važno, a da je ne trošim tokom dugih čekanja i pauza. Posmatrala sam kako iskusne kolege rade i grade svoje likove. Trudila sam se da zapamtim sve što mi se kao glumačko rešenje učinilo pametnim ili interesantnim.

Foto: Facebook / Milena Radulović
Obožava “daske koje život znače”
Pozorište
– Prve predstave u životu odgledala sam u Jugoslovenskom dramskom. U sedmom razredu sam opsesivno odlazila u teatar sa drugaricama. Bilo nam je važno da uživamo u predstavama bar dva-tri puta nedeljno. Često smo znale da posle komada popijemo piće na Cvetnom trgu i tamo pričekamo roditelje dok ne dođu po nas. Neke predstave gledala sam 7-8 puta – rekla je Milena u intervju za “TV novosti”.
balkanska medja
Na setu filma “Balkanska međa”

* Nedavno smo imali priliku da vas vidimo u prvoj epizodi serije “Pet”. Šta gledaoci mogu da očekuju kada na proleće krene prikazivanje serije?
– Tek dolazi vreme kada ćemo razgovarati opširnije o seriji “Pet”. Mogu samo da kažem da je pilot epizoda lagana uvertira u ono što se zapravo dešava u seriji.* Komedija ili drama? Koji žanr vam više leži?
– Drama.

Sandra Perović članica Međunarodnog žirija kritike FIPRESCI u Berlinu

moskva milena Radulović
U Moskvi, Foto: Facebook / Milena Radulović

* Na čemu trenutno radite? Kakvi su vam poslovni planovi?
– Usavršavam ruski i čekam nastavak snimanja rusko-srpskog filma “Balkanska međa”. U njemu tumačim glavnu žensku ulogu. A, nadam se novim ulogama i projektima. Uz to, počinjem da radim svoj master rad.

milena radulović i kolega i dečko Radovan Vujović  FB
Sa kolegom i dečkom Radovanom Vujovićem, Foto: Facebook /Milena Radulović
Ples, kafa, teretana
– Nekad sam se bavila latino i standardnim plesovima, a danas za to nemam vremena. Sklona sam gojenju, pa vodim računa o ishrani i redovno odlazim u teretanu kako bih ostala “fit”. Takođe, pratim modu i trudim se da uvek lepo izgledam. Ali, ono što najviše mrzim je odlazak u šoping. Volela bih da imam nekog ko će to da radi za mene – izjavila je glumica za TV Novosti, koja još voli da pije kafu a i brzu vožnju autom.

E. A. / Izvor: FCS, TV novosti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde