MARKO ŽIVIĆ: Ako ne bude posla u glumi, voziću taksi

0
337

Uskoro će na sajtu Prva TV početi da se prikazuje prva srpska web serija “Prva tarifa”. U novoj humorističkoj seriji glavni likovi su bivši supružnici, taksista i frizerka, koje tumače Marko Živić i Katarina Marković. Sitkom “Prva tarifa” režira Filip Čolović.

marko živić foto facebook
Foto: Facebook / Marko Živič

Katarinu i Marko gledaoci su imali prilike da vide u raznim serijama, ali sada će prvi put biti u sitkomu glavni partneri. U svakoj epizodi videćemo “njihov radni prostor”, kao i brojne mušterije koje uslužuju. A, odnos bivšeg bračnog TV para je sjajno opisala Katarina rečenicom: “Ni Marko ni ja nismo baš u vinklu“.

Od septembra prva srpska igrana web serija „Prva tarifa“ na sajtu Prve

– Kaća i ja smo slučajni partneri odavno. Mi se dugo znamo i dobri smo prijatelji, što je u ovom slučaju jako važno. Kad kažemo da “nismo u vinklu”, to znači da smo i Kaća i ja živopisni glumci i da smo, kao takvi, sjajan glumački tandem. Na osnovu onoga što sam video, veoma sam zadovoljan šta smo uradili u seriji – rekao je Živić.

marko živić fb prva tarifa
Nije lako snimati u autu bez uključene klime po velikm vrućinama, Foto: Facebook / Marko Živić

Marka su gledaoci već gledali u ulozi taksiste u seriji “Kuku Vaso”. A, kako mu je sada “legla” uloga?
– Ja sam uvek govorio da ukolio ne budem imao posla u glumi, voziću taksi. Nadam se da se to ipak neće desiti. Likovi se u seriji namerno zovu “frizerka i taksista“, jer su oni oličenje običnog građanina u Srbiji koji se bavi jednim običnim poslom. Njihovi životi su isprepletani i momentima sreće, radosti, tuge, finansijskih problema… Znači sve što muči današnjicu. Oni su razvedeni, što je danas u Srbiji postao trend. Imaju dete koje isto ne zna gde će i šta će. Gluma ne treba samo da postavlja pitanja, već i da daje odgovore. A ljudi će definitivno u ovoj seriji pronaći odgovore – smatra glumac.

Posle „Bekstva iz zatvora“, Uroš Ćertić u američkoj seriji „Dosije X“

marko zivic prva tarifa
Živić igra taksistu u web sitkomu “Prva tarifa”, Foto: Promo

Na pitanje kakva je on mušterija u taksiju i kojih se sve priča taksista naslušao, odgovara:
– Ma naslušao ih se svako. Međutim, ja u takvim situacijama i nisam komunikativan, jer ako idem na posao, u taksiju samo razmišljam o poslu koji me čeka. Prvo, to je jedan samotnjački posao, sediš 15 sati u kolima… Drugo, ko zna koliko ima onih koji njih dave. A u seriji, moj lik je tip koji voli da priča sa mušerijama i koji naravno uvek voli da iznosi probleme koje ima sa svojom bivšom ženom. Da je takva i takva, da je ona njega upropastila i da će upropastiti i to dete… On čak ima strah od nje! I to toliki da u jedan deo grada uopšte ne vozi. Kad god prođe pored njenog salona, “bije ga maler” narednih sedam dana. Niko neće za kvaku da mu se uhvati.

Porodična serija „Istine i laži“ od jeseni na Prvoj televiziji

marko živić miloš somolov senke na balkanu fb m.živić
Marko Živić i Miloš Somolov na snimanju serije “Senke na Balkanu”, Foto: Facebook / Marko Živić

Živić otkriva i da li u seriji zaista on vozi ili je sve simulacija vožnje.
– Da bi dijaloška scena bila bolja, auto je bio zakačen napred za kombi u kojem je bio reditelj i cela ekipa. I praktično oni mene vuku, voze. Snimali smo u novobeogradskim blokovima. Veliki problem su bile vrućine. Radili smo na nesnosnih 48 stepeni, a zbog snimanja i tona u kolima, nije bila uključena klima. Inače, ja sam imao priliku u “Beogradskom fantomu” da vozim i glumim, ali tu je sve drugačije. Tu moraš imati policijsku pratnju, veću koncentraciju. Vi ste onda učesnik u saobraćaju. Odgovorni ste, ne samo za sebe već i za ostale vozače.

Premijera pilot-epizode serije Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“ na SFF-u

Inače, Marka Živića će TV gledaoci od jeseni imati prilike da gledaju i u seriji Dragana Bjelogrlića “Senke nad Balkanom”. Kuriozitet je, prema Bjelogrlićevim rečima, što će iste večeri, 21. oktobra, kada počinje emitovanje serije na RTS-u, prva epizoda od ukupno 11 biti prikazana i na televizijama u Makedoniji, Crnoj Gori, BiH. Blizu su dogovora i sa televizijom Slovenije, a nadaju da će se dogovoriti i sa nekom hrvatskom televizijom.

E. A. / Izvor: Prva TV

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde