MARINKO ROKVIĆ: Ponosan na svoje godine i dobru kondiciju

0
308

Pevač godinama odlazi u teretanu, redovno vežba, rekreativno se bavi sportom. Vodi računa o ishrani, ali nikada nije merio kalorije.

Marinko Rokvić
Redvno igra mali fudbal sa prijateljima, odlazi na tenis, radi vežbe, Foto: Z. K. Munja

Marinku Rokviću, koji je rođen 1954, mnogo mlađi muškarci mogu da pozavide na skladnom stasu i odličnoj fizičkoj kondiciji.
– Sport i rekreacija zaslužni su za to što izgledam tako dobro, kako mnogi kažu. Igram mali fudbal sa prijateljima, odlazim na tenis, radim vežbe, leti mnogo plivam, uvek sam bio vrlo aktivan. Moji sinovi Nikola i Marko tvrde da mi ne mogu parirati i da sam veoma zagrižen u tome. Zaista sam u odličnoj sam formi! Vrhunskoj! Tako je to već godinama. Meni rekreacija mnogo znači, i za nju uvek pronalazim vremena. Kako dolazi lepše, toplije vreme, tako sam više napolju – kaže Rokvić.
– Na kućnu vagu stajem jednom u 10-15 dana, čisto da proverim da li je sve na svom mestu, mada po garderobi osetim kada se malo ugojim. Moja kilaža nikada nije mnogo varirala. Dešava se da ponekad zaglavim sa društvom uveče ili zbog posla na nastupima kasno večeram, a trpeza bogata, pa se još i nešto više popije. Kad god tako prekardašim, sutradan obavezno pojačavam trening. Onda se sve to istopi, lepo se neutrališe, a ja se osećam mnogo bolje.

Muzički novitet Nikole Rokvića – „Nevera“

Joga
– Na jogu nikada nisam išao. To se neko našalio u jednim novinama, pa su neki pomislili da je i ja vežbam. Inače, ona je izuzetno dobra, ali je ja ne upražnjavam – kaže pevač.
„Oglasi za život“: Poznati pomažu izgradnju dečje bolnice, uključi se i ti u akciju
Marinko Rokvić
Teško odoleva mladoj, vrućoj jagnjetini, Foto: Z. K. Munja

– Hranim se raznovrsno, volim povrće i voće, a na mom jelovniku je obavezno nekoliko puta nedeljno riba. Često konzumiram ceđene prirodne sokove. Inače, nikada nisam vodio računa o kalorijama, ali tačno znam šta se za mene lepi i šta treba da izbegavam. Volim meso i teško mogu da odolim mladoj, vrućoj jagnjetini. A uz nju mi najbolje klizi točeno pivo. Moje piće je inače crveno vino, mada nemam ništa protiv ni belog, ali nekako posle jagnjetine najviše mi prija da zalijem pivcem.

Snežana Đurišić snimila novu pesmu Slavka Stefanovića Slavkonija

– Ponosan sam na vinoteku koju decenijama imam u svom domu. Bilo je u toj kolekciji odličnih arhivskih primeraka, brojnih sorti, pravih bisera, pogotovo za one koji se u vina razumeju. Ali, mnogo toga se u međuvremenu i popilo, pa kolekcija nije više tako bogata.
– Zanima me šta je u trendu, trudim se da budem u svakoj prilici adekvatno odeven i obuven. Ne znam koliko u tome uspevam, ali se trudim. Nije mi važna marka garderobe, nego da mi se odevna kombinacija dopadne, pristaje mi i da se dobro u njoj osećam. Rado prelistam modne časopise i pogledam fešn emisije.

Marinko Rokvić
Rado prelista modne časopise
Foto: Z. K. Munja

– Što se kozmetike tiče, ne koristim široku paletu preparata. Jedino posle brijanja stavljam losion, a kreme, pomade, mleka i ostale mazalice nemam u svom toaletnom ormanu. Naravno, redovno koristim dezodorans i parfem.

ANA SEVIĆ: Recepti iz bakine sveske

– Redovno odlazim kod frizera na šišanje, dok bradu i brkove mašinicom sam skraćujem, fazoniram i doterujem.
– Imam averziju prema estetskoj hirurgiji! Meni je sve to nekako predimenzionirano. Žene, pogotovo iz šoubiznisa, umeju i te kako da pretaraju sa zatezanjima, silikonima, raznim zahvatima na licu i telu. Ni kod njih mi se estetske korekcije ne dopadaju, a kamoli tek kod muškaraca. Možda sam ja demode, neka se ljuti ko koliko hoće, ali to je moje mišljenje. Meni ne pada na pamet da ubrizgavam botoks, operišem kapke, nešto radim na svom licu ili telu. Svestan svojih godina, čak ponosan na njih i kako ih nosim. Zadovoljan sam svojim izgledom i meni moje bore ne smetaju.

Dragan Nikolić dobija most u Vrnjačkoj Banji

Dragana Dušanić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde