LUKA RACO – Aleksa iz TV serije “Igra sudbine”

0
1349

Mladi glumac je ekonomista po struci.

LUKA RACO - Aleksa iz TV serije "Igra sudbine"
Luka Raco, Foto: Prva TV/Aleksandar Krstović

Luka Raco je rođen u Beogradu 1991. godine. Završio je Prvu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Beogradskoj bankarskoj akademiji na Odseku za bankarstvo i finansije. Posle osnovnih studija završio je master na istom fakultetu. Uporedo sa tim pohađao je školu glume i brojne dramske sekcije, a 2013. dobio je ulogu Riste u seriji “Sinđelići”. Igrao je i u filmu “Saga o tri nevina muškarca”, seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”, a sada ga publika svakog radnog dana gleda u “Igri sudbine”, koja se emituje na Prva TV. Aleksa, lik koji tumači Luka Raco u ovoj seriji, arogatan je i razmažen momak, opijen uspehom i novcem. On je odrastao u bogataškoj porodici i celog života je dobijao sve što je poželeo. Ali, preko noći sve se menja…

STEVAN PIALE – Luka Ožegović iz serije “Igra sudbine”
LUKA RACO - Aleksa iz TV serije "Igra sudbine"
Luka Raco kao Aleksa i Stevan Piale kao Luka u “Igri sudbine”, Foto:-Prva TV/Aleksandar Krstović

– Aleksa odrasta u visokom društvu, opsednut je materijalizmom, ne preza ni od čega i posvećen je isključivo biznisu. Nema razvijenu empatiju, emocije i ljudskost su mu nepoznanica. A, to prilično utiče na njegov odnos sa svim ljudima u njegovoj okolini – kaže Luka Raco za Prva TV.

* Da li je opsednut poslom zbog moći i materijalnih dobara?
– Opsednut je poslom i uspehom na tom polju najviše radi nekog dokazivanja samom sebi. Uspeh u poslu bitniji mu je od bilo kakvog uspeha na ličnom planu.

* Ipak, čini se da Aleksa izlazi na pravi put i shvata šta su prave vrednosti u životu.
Dolazi do određenog spleta okolnosti, nakon čega on uspeva da sagleda pravu sliku života i da iz svega toga nauči šta su prave vrednosti.

Matea Milosavljević i Pavle Jerinić – Sofija i Matija iz “Igre sudbine”
LUKA RACO - Aleksa iz TV serije "Igra sudbine"
Aleksa i Mila u seriji “Igra sudbine”, Luka Raco i Olja Lević

* Šta biste poručili gledaocima, zbog čega ne bi trebalo da propuste seriju “Igra sudbine”?
Ovo je nešto potpuno novo na televiziji, što do sada nije bilo viđeno i smatram da će gledaocima biti veoma interesantno. Podjednako i mlađoj i starijoj publici. Ekipa se veoma brzo zbližila i ta energija se prenela i na sam set. Životne okolnosti kroz koje prolaze likovi, mnoge će navesti da preispitaju svoje postupke.

* Da li ste verovali da će “Igra sudbine” biti gledana i popularna?
– Kada sam pročitao scenario “Igre sudbine” imao sam velika očekivanja, ali nisam ni sanjao da će za tako kratko vreme serija postići ovako veliku gledanost i pažnju gledalaca. Tako recimo, kad su me u seriji izbacili iz kuće stiglo mi je dvadesetak poruka – ako nemam gde da idem da sam dobrodošao kod njih.

OLJA LEVIĆ – Mila iz TV serije “Igra sudbine”

* Svakodnevno se snimaju nove epizode, dugo se ostaje na setu, kako provodite vreme kad ste slobodni?
– Uglavnom sa prijateljima i porodicom. Moj otac često zna kaže da živim u hotelu – jer kući svratim samo da jedem i prespavam. Inače, ja živim sam od svoje dvadesete, a roditelji su u istoj zgradi.

Maneken iz hobija

Srpska javnost je upoznala Luku najpre kao manekena. Atraktivan izgled, izvajana figura, izuzetna fotogeničnost… Kako kaže Raco, bilo je to samo iz hobija, jer zarada nije bila baš zadovoljavajuća. Inače, Luka je prve glumačke korake napravio sa 10 godina u reklami za čokoladu.

Mister Srbije

Luka je kao srednjošklolac trenirao veslanje u Crvenoj zvezdi. Sportski život i redovni treninzi formirali su njegovo telo, koje je po mišljenju njegovih obožavateljki – za čistu 10! Sličnog mišljenja bili su stručnjaci, jer je Raco 2012. proglašen za Mistera Srbije! Na svetskom izboru Mister International predstavljao je Srbiju i zauzeo 11. mesto.

– Čudno mi je kada neko to spomene, meni deluje kao da se to desilo u nekom prošlom životu. Išao sam preko jedne agencije iz Slovenije, pošto Srbija zvanično ne bira svog mistera, ali sam predstavljao našu zemlju. Proveo sam mesec dana u Tajlandu, oni tamo dosta drže do tog takmičenja. Pripreme su bile duge, defilovali smo u narodnoj nošnji, pa smo govorili nešto o svojoj zemlji. Na kraju sam zauzeo 11. mesto od ukupno 40 takmičara i zadovoljan sam. Ne znam da li mi je to iskustvo nešto donelo, ali nekoliko meseci nakon učešća pozvan sam na kasting za “Sinđeliće”. Možda to i nema nikakve veze, ali volim da povezujem lepe stvari koje mi se dešavaju.

Retko prezime

– Rođen sam u Beogradu, kao i moji roditelji, ali korene vučemo iz Mrkonjić Grada. Moj čukundeda je rođen tamo, a zatim se s porodicom preselio u Beograd. Retkost mog prezimena zaista mi je donela dobre stvari. Pola Holivuda menja svoje ime zbog te prepoznatljivosti, rade to i kod nas, a ja eto nisam morao. Neke stvari su mi zaista bile predodređene kada je u pitanju put ka ovom poslu – izjavio je Luka Raco.

LUKA RACO - Aleksa iz TV serije "Igra sudbine"

Portret slikan rečima

Kao poznavalac zdravog života, glumac je o tome pisao i pre nekoliko godina objavio knjigu “Portret slikan rečima” u izdanju “Vulkana”. Čitaoci mogu da saznaju šta ga motiviše da istraje u najvećim životnim izazovima; zbog čega je ljubav važna; koji su njegovi životni prioriteti; čime se bavi u slobodno vreme… otkriva njegov unutrašnji svet, ali istovremeno dočarava lice i naličje vremena u kom on živi.
– Luka je u knjizi utisnuo životne boje, iskustva, emocije i uspomene. Nemojte se iznenaditi kada u nekim od ovih redova pronađete sebe. Nasmejte se i dopustite Luki da vas podseti kako svaki čovek može ostvariti sve svoje snove ukoliko nikada ne odustane od njih! – poručuju iz “Vulkana”.

E. A. / Izvor: Prva TV, Story, Vulkan

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde