JASMIN GELJO: U “Audiciji” smo luđi nego što smo bili

0
316
Jasmin geljo
Foto: Audicija

Kultna “Audicija” na radost brojnih fanova vraća se u Bosnu i Hercegovinu. Zbog velikog interesovanja publike fenomenalna glumačka postava, koju čine Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Jasmin Geljo ponovo će pred sarajevsku publiku, i to 20. aprila u kultnom BKC-u, a sve u organizaciji agencije Stage Production na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem.

Glumac Jasmin Geljo dobro je poznat na prostoru bivše Jugoslavije. Pre svega po ulogama Mime Šiš i Rokija Mokroguza iz “Audicije”. Međutim, njega poznaju kolege i publika i van regiona. Naime, Geljo od 1992. živi u Kanadi, gde sa uspehom gradi svoju glumačku karijeru. I ne samo on, nego i njegov sin Filip.

Smeh do suza: „Audicija“ započela svetsku turneju iz Sarajeva
Audicija Geljo
Mima Šiš u “Audiciji”, Foto: Promo

– Naravno da se radujemo ponovnom nastupu u Sarajevu. Na premijeri smo tri puta napunili “Skenderiju”, a sada je red na mnogo manji i prisniji prostor Bosanskog kulturnog centra. Mi uvek iz sve snage igramo svaku predstavu, bez obzira da li se radi o velikim dvoranama ili manjim prostorima. Svaki put predstava se razlikuje od predhodne, jer uvek nešto ubacujemo i dodajemo. Posetioci koji su bili u “Skenderiji”, a dođu i u BKC, biće iznenađeni koliko ima novih detalja. Scena je intimnija u manjim prostorima i sigurno da je lepše i za nas i za publiku – kaže Jasmin Geljo.

MLADEN NELEVIĆ: Vinograd me vraća u život
Jasmin Geljo-2
Foto: Promo
Odžačar
Posle godinu dana života u Kanadi, Jasmin počinje da radi. Poslove nije birao. Radio je kao zidar, čistač, prodavač, na farmi nojeva.. a od svih najviše pamti čišćenje dimnjaka iznutra.
– Zgrada od 70 spratova, dimnjak prečnika osam metara, a ja kao Spajdermen visim na sajli i gledam u dubinu dimnjaka kako kroz nekakve male rupe ulazi svetlost, pa izgleda kao laser. Totalno nestvarno. A onda se ja odgurnem o zid dimnjaka i vrtim se. A pri tome sam, recimo, na 69. spratu. Ludnica!
Jasmin Geljo sa sinom Filipom
Jasmin Geljo sa sinom Filipom, Foto: Promo
„Hilmijin konak“ – alegorija serije „Alo, alo“ na bosanski način

Dan pre Sarajeva, 19. aprila u domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, ljubitelji dobrog humora nasmejaće se uz omiljene likove Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku…
– Nakon 33 godine “Audicija” se u punoj postavi vraća u Mostar. Sigurno da će publika biti oduševljena i da će ova predstava biti ispunjena posebnim emocijama. Moram istaći da je atmosfera među svim glumcima fantastična. Luđi smo nego što smo bili! A, i to je jedini način da dobro funkcionišemo. Posle BiH idemo malo u Austriju i Nemačku, a onda sledi velika turneja po Skandinaviji. Potom putujemo na Novi Zeland i u Australiju.

Jasmin Geljo u filmu Čekaonica* A kada ćete u Kanadu?
– Kanada je na našem spisku najesen. Posebno me raduje da pokažem kolegama šta znači živeti u Kanadi. Ostao sam ovako lep, jer sam se smrznuo tamo.

Sarajevska glumica Zana Marjanović snima filma sa Frankom Nerom

* Uskoro vas očekuje u Kanadi snimanje novog filma.
– Film je u pripremi, a pored toga što sam napisao scenario, u njemu ću igrati jednu od glavnih uloga. Gluma je moja velika ljubav, a drago mi je da je porodičnu tradiciju nastavio i sin Filip. On me je već nadmašio u visini, ali i u glumi, jer će biti deo glumačke postave dva naredna “Avatara”. Naravno da sam ponosan na njega. Uvek guramo svoju decu da budu bolji od nas, a ko to ne radi nije baš neki roditelj.

U seriji “Taken”, Foto: Panagiotis Pantazidis / NBC

Inače, Jasmin Geljo je 2016. bio nominovan za kanadskog Oskara, i to u konkurenciji sa Kristoferom Plamerom (Christopher Plummer). U filmu “Čekaonica” (The Waiting Room) je igrao glavnu ulogu. Režirao ga je mladi sarajevski redatelj (rođen u Sarajevu, ali živi u Kanadi) Igor Drljača.

Jasmin Geljo
Geljo u filmu “Ćekaonica”
Prva uloga “preko bare”
Prvu ulogu u Americi, u filmu “Čuvari mira” (Peacekeepers), Geljo je dobio – slučajno. Bilo je to posle četiri godine boravka u Kanadi, kada je radio kao dostavljač hrane.
– Kucam na vrata iza kojih se čuje zvuk gitare. Ljubazan i simpatičan tip mi otvori vrata, a meni se učini poznatim. Upitah ga: “A vi ste muzičar?”. On mi on odgovori da je glumac, a ja njemu da sam i ja. Upita me u detalje gde, šta, kako… Pitao me još i mogu li mu doneti neki moj rezime, video kasete, nešto isečaka iz novina, poneki film… Donesem mu to sledeći dan. Prođe mesec, pa i dva. Tip se ne javlja, a ja sebi svaki dan govorim kako sam glup što sam naseo. Kad jednog dana, zove on iz Los Anđelesa i kaže da već sutra imam audiciju. Ja k’o lud, u auto. Jedva se dokotrljam gde je trebalo i dobijem ulogu u filmu “Čuvari mira”. A onda su usledile i druge. Glumio sam uz velika holivudska imena, Kiefera Sutherlanda, Angelinu Jolie, Kim Basinger, Michaela Douglasa, Catherine Zetu Jones, Denisa Hoopera…

Filip Geljo deo ekipe “Avatara”:

Avatar 🦋

A post shared by Filip Geljo (@filipgeljo) on

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde