IVAN BOSILJČIĆ: Kazanova u ruskoj televizijskoj sagi

0
133

Ivan Bosiljčić već nekoliko godina, uporedo sa karijerom u Srbiji, uspešno radi i u Rusiji, gde je ostvario kvalitetne uloge u mnogim filmskim i televizijskim projektima.

IVAN BOSILJČIĆ: Kazanova u ruskoj televizijskoj sagi
Ivan Bosiljčić tumači glavnu ulogu u seriji “Kazanova u Rusiji”, Foto: Favorit film

Naš popularni glumac dobio je glavnu ulogu u ruskoj televizijskoj seriji “Kazanova u Rusiji”. Bosiljčić tumači upravo – Đakoma Kazanovu! Prošle godine je, na iznenađenje mnogih, Ivan obustavio sve pozorišne i druge angažmane u otadžbini, kako bi se posvetio velikom istorijskom spektaklu, koji je u Rusiji sniman u strogoj tajnosti.

Raskošna TV saga je serijal o carskoj Rusiji u doba čuvene carice Katarine Velike. Kako pišu “Novosti”, serija “Kazanova u Rusiji” otkriće mnogo zanimljivih detalja iz života velikog zavodnika. On se našao u zemlji koja je za njega bila potpuno novo i neočekivano iskustvo. A i koja mu je promenila život, gotovo iz korena. Iako svi očekuju da su njegova ljubav i strast bile usmerene ka samoj carici, Kazanova je, u stvari, bio zaljubljen u služavku! Zbog nje je bio spreman da promeni svoj život, što ovu seriju čini još zanimljivijom i intrigantnijom.

IVAN BOSILJČIĆ: Sada sam u fazi glumačke zrelosti
IVAN BOSILJČIĆ: Kazanova u ruskoj televizijskoj sagi
Foto: Favorit film

– Kada sam pogledao njihove prethodne filmove, pre svega mislim na neverovatno bajkovitu “Lili”, bilo mi je jasno u kom pravcu naša priča može ići. Anton i Ilija Čižikovi su reditelji specifičnog stila i ogromne mašte. Još kada imaju produkcijske mogućnosti da ostvare sve što zamisle, onda je san svakog glumca da bude u njihovom timu. Izuzetno napisan scenario za ovaj serijal nas vodi kroz istorijski tačne događaje. Kazanova je kao vatikanski špijun bio poslat u Rusiju na dvor čuvene Katarine Velike. U tim okolnostima, scenaristi su izmaštali jedan ljubavni susret koji će Kazanovu učiniti novim čovekom – kaže glumac za “Novosti”.

Vladimir Putin odlikovao Miloša Bikovića “Medaljom Puškina”
IVAN BOSILJČIĆ: Kazanova u ruskoj televizijskoj sagi
Foto: Favorit film

– Iako je poznata njegova reputacija ljubavnika, mnogi ne znaju da je Đakomo bio jedan od najobrazovanijih ljudi XVIII veka, prevodilac “Ilijade” i, verovatno, koautor na libretu za Mocartovu operu “Don Đovani”. Prijateljstvo sa Volterom je ostavilo na njega velikog traga. Njegov život je bio toliko raskošan da se ne može porediti ni sa kim drugim u tom istorijskom periodu. U celom serijalu publika će videti samo jednu, visoko poetizovanu ljubavnu scenu, jer ga je susret koji će mu se desiti u Petrogradu, prvi put naveo na pomisao da se život može provesti pored samo jedne žene – ističe Bosiljčić.

Moskovski metro: Popularni gradski prevoz i podzemni muzej
IVAN BOSILJČIĆ: Kazanova u ruskoj televizijskoj sagi
Foto: Favorit film

Još jedan kuriozitet koji prati ovaj projekat je taj što se Ivan, ovom ulogom, svrstava u red svega nekoliko glumaca u istoriji koji su igrali Kazanovu. Donald Saterlend je tumačio ovaj lik, u Felinijevoj režiji, 1976. godine; Ričard Čembrlen 1987. godine; Alen Delon 1992; Hit Ledžer ga je igrao u Holivudu 2005; a Džon Malkovič 2014.

Serijal od 12 epizoda. A, premijerno će biti prikazan sledeće godine, na Prvom kanalu Ruske nacionalne televizije koji je u saradnji sa produkcijom “Favorit film” realizovao ovaj projekat. Režiju potpisuju braća Anton i Ilija Čižikovi.

E. A. / Izvor: Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde